Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Η “χαρά” του κορωνοϊού

by Manifesto

Με τους διαδηλωτές και τους διοργανωτές να είναι ο ένας πάνω στον άλλον, έλαβε χώρα την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Την ώρα που τα κρούσματα στην Αττική έχουν “χτυπήσει” κόκκινο, κόμματα, κομματικές νεολαίες και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις έκαναν ότι μπορούσαν (αδιάψευστος μάρτυρας οι φωτογραφίες) για να παραβιάσουν τους κανόνες και τα μέτρα που ισχύουν για τον λαουτζίκο. Όταν σε λίγες ημέρες θα έρθει η “λυπητερή” από το σημερινό συλλαλητήριο, τότε ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις θα τα βάζουν με την κυβέρνηση που δεν “διαχειρίζεται σωστά” την πανδημία. Για την ιστορία, όσοι επέλεξαν σήμερα να διαδηλώσουν σαν τις “σαρδέλες”, έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και τον κορωνοϊό και τον νόμο περί απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κατά τα λοιπά, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή ζητώντας να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Με κεντρικό σύνθημα «Έξω η αστυνομία από τις σχολές» οι φοιτητές αντιδρούν στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε σειρά άλλων θεμάτων. Με τη σειρά τους, οι εκπαιδευτικοί ζητούν, μεταξύ άλλων, να παρθούν επιπλέον μέτρα, ώστε τα σχολεία να είναι ανοικτά, να λειτουργούν δια ζώσης και να είναι υγειονομικά ασφαλή, να αποσυρθεί η υπουργική απόφαση που αυξάνει το ωράριο των νηπιαγωγών, να καταργηθεί η εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολείων, ενώ καλούν το υπουργείο να πάρει πίσω το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα