Παναγής Καππάτος: Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δικαιώνει τις προσδοκίες των Ελλήνων

by MANIFESTO

Με τη συμπλήρωση δυο ετών από τις Εθνικές Εκλογές του 2019, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δικαιώνει τις προσδοκίες των Ελλήνων πολιτών. Σε αυτό το διάστημα η Κυβέρνηση πέτυχε κάτι πολύ σπουδαίο, που θεωρώ ότι η δυσκολία του δεν έχει γίνει πλήρως αντιληπτή, καθώς ζούμε ακόμα σε μια περίοδο έντονης αβεβαιότητας λόγω των συνεπειών της πανδημίας και δεν έχουμε την απαραίτητη απόσταση από τα γεγονότα.

Η Κυβέρνηση από τη μία κλήθηκε να αντιμετωπίσει διαδοχικές προκλήσεις ιστορικών διαστάσεων και από την άλλη καταφέρνει ταυτόχρονα να υλοποιεί τις βασικές της προεκλογικές δεσμεύσεις. Πρόκειται για ένα επίτευγμα που δεν είναι καθόλου αυτονόητο με βάση την ελληνική πολιτική ιστορία.

Είναι λογικό ότι στη διάρκεια αυτής της διετίας η προσοχή και η καθημερινότητα όλων μας περιστράφηκε γύρω από την διαχείριση των κρίσεων που απείλησαν την ασφάλεια της χώρας, τη δημόσια υγεία, τη ζωή των πολιτών και την οικονομία.

Η σθεναρή στάση της Ελλάδας στα γεγονότα του Έβρου το Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 2020 αποτέλεσε σημείο καμπής για την αντιμετώπιση της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από την Τουρκία. Τα γεγονότα του Έβρου μετατράπηκαν σε κρίση υψηλής έντασης με την Τουρκία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Η Κυβέρνηση με την ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας και την πρωτοφανή ενεργοποίηση της εξωτερικής μας πολιτικής, θωρακίζει τη χώρα μας με την ενεργή παρουσία της Ελλάδας στον ευρύτερο γεωγραφικό της χώρο.

Η εμφάνιση της πανδημίας του κορονοϊού είναι αυτονόητο ότι δημιούργησε ισχυρούς κραδασμούς σε όλες τις κοινωνίες του πλανήτη. Εκτός από τη δυσκολία διαχείρισης ενός φαινομένου που θα αποτελέσει ορόσημο στην παγκόσμια ιστορία, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καλείται να αναπροσαρμόσει την πορεία της χώρας, όπως επιτάσσουν οι τεράστιες αλλαγές που επιταχύνει η πανδημία. Όλοι θα ευχόμασταν με τη συμπλήρωση της διετίας να είχαμε αφήσει πίσω αυτή τη δυσκολία, ωστόσο πρόκειται για ένα φαινόμενο που είναι ακόμα σε εξέλιξη, με την έμφαση να δίνεται πλέον στην επιτυχή ολοκλήρωση του εμβολιαστικού προγράμματος. Ο επιτυχής σχεδιασμός του εμβολιαστικού προγράμματος, η οικονομική στήριξη της κοινωνίας μας και η σοβαρή υγειονομική διαχείριση, αποτελούν σπουδαία επιτεύγματα της Κυβέρνησης, για μια κρίση που ωστόσο δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Στη επιτυχημένη διαχείριση των παραπάνω κρίσεων, προστίθεται η εφαρμογή του προεκλογικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, που βασίζεται σε απαραίτητες για τη χώρα μας μεταρρυθμίσεις. Έχω τη χαρά ως Βουλευτής να συμμετέχω στην εξέλιξη αυτής της πορείας, με την ψήφιση κρίσιμων και απαραίτητων νομοσχεδίων που αποτελούν τις ψηφίδες μιας νέας Ελλάδας. Δεν μπορώ παρά να υπογραμμίσω τη σημασία των νομοθετικών πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση σε όλο το φάσμα δημοσίων πολιτικών, από τη δραστική μείωση της φορολογίας έως την αποφασιστική προώθηση της ψηφιακής μεταρρύθμισης που βρίσκεται ακόμα στο ξεκίνημά της.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες ότι αποτελεί τον εγγυητή της μετάβασης σε μια Ελλάδα που μας κάνει όλους περήφανους. Ο Πρωθυπουργός με τις πρωτοβουλίες του δεν αρκείται σε μια επιτυχημένη διαχείριση αλλά επιδιώκει την προώθηση μεταρρυθμίσεων που θα βοηθήσουν την κοινωνία μας να καλύψει σε όλα τα επίπεδα το χαμένο έδαφος από την κρίση της προηγούμενης δεκαετίας.

Η αλλαγή της διεθνούς εικόνας της χώρας μας, είναι προσωπική επιτυχία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η Ελλάδα δεν είναι ένα αρνητικό παράδειγμα πλέον. Αντίθετα βρίσκεται στη διεθνή επικαιρότητα για τους σωστούς λόγους. Για ένα εμβολιαστικό πρόγραμμα που αποτελεί διεθνές πρότυπο. Για την εξαιρετική και έγκαιρη προετοιμασία που έγινε για το ελληνικό πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ. Για την συμμετοχή της χώρας στην πρωτοπορία της διεθνούς προσπάθειας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και για την απανθρακοποίηση του ενεργειακού μας μείγματος. Για την ενεργή συμμετοχή μας στη διεθνή σκηνή και τη μετατροπή της Ελλάδας σε φάρο σταθερότητας και ελευθερίας στην ευρύτερη γεωγραφική μας περιοχή.

Η ευχή μου είναι η διετία 2019-2021 να αποτελέσει μόνο την αρχή για ευρύτερες αλλαγές που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Για αυτές τις αλλαγές θα παλέψω με τη θεσμική μου ιδιότητα από το Κοινοβούλιο. Τα δυο δύσκολα χρόνια που διανύσαμε προφανώς δεν είναι αρκετά για την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που έχουμε μπροστά μας. Ζητήματα όπως το εκπαιδευτικό σύστημα και οι αλλαγές στην αγορά εργασίας, το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το δημογραφικό, η Εθνική Άμυνα, η επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, η επιστροφή καταρτισμένου εργατικού δυναμικού από το εξωτερικό, η κλιματική αλλαγή και η πολιτική προστασία, είναι μερικά μόνο από όσα έχουμε μπροστά μας.

Τέλος, πέρα από τα ζητήματα υψηλής πολιτικής, η διετία 2019-2021 είναι η δικαίωση της πλειονότητας των πολιτών που δεν αρκείται στη φράση «αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα». Είναι οι πολίτες που ψάχνουν τρόπους για την αποφασιστική βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Από την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου έως την δραστική μείωση της γραφειοκρατίας μέσω της ψηφιακής μεταρρύθμισης, πολλά ζητήματα που συζητούσαμε για δεκαετίες, πλέον επιλύθηκαν ή επιλύονται. Αυτή η παρακαταθήκη αποτελεί την πυξίδα μας για το μέλλον.

  • Ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης ΝΔ, Παναγής Καππάτος γράφει για tomanifesto.gr

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα