“Παίζουν” με τη δημόσια υγεία, ψεκασμένοι, διακινητές fake news και σουλατσαδόροι!

by Manifesto

Διευρύνεται το club των κορωνο-ψεκασμένων. Στην παρέα έχουν προστεθεί τις τελευταίες ημέρες (εκτός από τους “επαγγελματίες” συνδικαλιστές) “κύκλωμα” που διακινεί fake news, διάφοροι σουλατσαδόροι και κάτι γραφικοί καφενόβιοι.

Όλοι αυτοί μαζί έχουν βαλθεί να “παίξουν” επικίνδυνα παιχνίδια εις βάρος της δημόσιας υγείας. Πότε με διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, πότε με “κάτι πήρε το αφτί μου”, πότε με διασπορά fake news και πότε με δηλώσεις στα κανάλια, προσπαθούν να “αποδείξουν” ότι έχει “κρασάρει” το σύστημα υγείας και η “κακή” κυβέρνηση μας το “κρύβει”. Σήμερα μάλιστα το πρωί ένας απίθανος σουλατσαδόρος ισχυρίστηκε μιλώντας σε κάποιο τηλεοπτικό μαρκούτσι ότι επί 8-10 ημέρες έχει 38.5 πυρετό, αλλά κανείς γιατρός δεν του δίνει σημασία. Την ώρα που τα έλεγε αυτά τα συγκλονιστικά είχε βγει από το σπίτι του, άνετος κι ωραίος, για να πάει να πάρει καφέ! Ο εμπύρετος και… παραμελημένος.

Ο υπόκοσμος του διαδικτύου
Οι πλέον επικίνδυνοι είναι οι “εγκέφαλοι” κυκλώματος fake news, οι οποίοι ισχυρίζονται με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο ότι τα νοσοκομεία αναφοράς για Covid-19 έχουν “φρακάρει”, ότι ασθενείς “πεθαίνουν στους διαδρόμους” κι άλλα τέτοια τερατούργηματα.

Η αλήθεια για το ΑΧΕΠΑ
Τις τελευταίες ώρες δημιουργήθηκε μείζον θέμα από τις δηλώσεις του πρόεδρου των Νοσοκομειακών Ιατρών του ΑΧΕΠΑ, κ. Σιούλη, περί έλλειψης κλινών εντατικής θεραπείας λόγω κάλυψής τους, γεγονός που όπως ισχυρίστηκε “οδηγεί σε επιλογές ασθενών”.

Άμεση ήταν η απάντηση από το ΑΧΕΠΑ. Συγκεκριμένα, η Διοίκηση του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, ο αναπληρωτής καθηγητής Συμεών Μεταλλίδης, Ιατρός Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, υπεύθυνος διαχείρισης των περιστατικών Covid-19 καθώς και η κα Ελένη Γκέκα, Διευθύντρια Αναισθησιολογίας υπεύθυνη της Κλινικής ΜΕΘΑ, διέψευσαν με κατηγορηματικό τρόπο τις δηλώσεις του κ. Σιούλη λέγοντας μεταξύ άλλων ότι την Τρίτη «η έναρξη της σημερινής εφημερίας έγινε με 7 κενές κλίνες εντατικής θεραπείας και με ταυτόχρονο σχεδιασμό από την ΥΠΕ και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την περαιτέρω ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ και την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Κάτι άκουσα, κάτι μου είπαν…
Αλγεινή εντύπωση, τέλος, έχει προκαλέσει η τοποθέτηση φιλοσυριζαίου δημοσιογράφου, ο οποίος είπε- όπως θα ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί- μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Σκάι απίστευτα και εξοργιστικά πράγματα για τους ασθενείς που νοσηλεύονται με Covid-19.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα