fbpx

Παίζει τα ρέστα του ο Τσίπρας: Στήνει σόου με τον φάκελο Ράμμου – Παίζει με τους θεσμούς κλιμακώνει με τοξικότητα

by Tasos

Βλέποντας την πέμπτη, αλλά και την έκτη στις δεύτερες εκλογές,  ήττα να του χτυπά την πόρτα ο Αλέξης Τσίπρας παίζει τα ρέστα του επενδύοντας στην τοξικότητα και την δημιουργία συνθηκών αποσταθεροποίησης και χάους προκειμένου να χτίσει και τείχος προστασίας στο πολιτικό του μέλλον και ταυτόχρονα να αποφύγει να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα για τις σακούλες με τα μαύρα χρήματα και τη στημένη υπόθεση με τα fake news και το δήθεν θάνατο της «Μικρής Μαρίας»

Το σόου που ξεκίνησε με την επίσκεψη στην ΑΔΑΕ και τις δηλώσεις μετά από την ολοκλήρωσή της (κρατώντας στα χέρια και ένα άσπρο φάκελο) συνεχίζεται και αναμένεται να κορυφωθεί τόσο κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και με την παρουσία του την Τετάρτη στη Βουλή προκειμένου όπως διαρρέουν πηγές της Κουμουνδούρου να ενημερώσει το Κοινοβούλιο και κατ επέκταση τους πολίτες για τα αποτελέσματα των ελέγχων της Ανεξάρτητης Αρχής.

Το γαιτανάκι των διαρροών για δήθεν ονόματα και στοιχεία που επιβεβαιώνουν δημοσιεύματα ή οτιδήποτε άλλο αμέσως μετά την επίσκεψή του σε μια αρχή που έχει ως ρόλος τη διαφύλαξη του απορρήτου αλλά και οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για σκέψεις και προθέσεις σχετικά με την κατάθεση πρότασης μομφής κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης και κατά του προέδρου της Βουλής, επιβεβαιώνουν ένα και μόνο πράγμα.

Την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα να ανταπεξέλθουν στην πορεία προς τις εκλογές με πρόγραμμα και προτάσεις που ν ανταποκρίνονται σε ένα κόμμα και έναν πρόεδρο που δηλώνουν έτοιμοι να αναλάβουν τις τύχες της χώρας. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως όλες οι προσπάθειες του προέδρου και των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αντιπαρατεθούν στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε κρίσιμα θέματα που απασχολούν τους πολίτες και τη χώρα, πέφτουν στο κενό.

Από την οικονομία μέχρι και την ασφάλεια της χώρας, την καθημερινότητα και τη στήριξη των πολιτών στο πλαίσιο της διατήρησης της κοινωνικής συνοχής, οι πολίτες γυρνούν την πλάτη στον Αλέξη Τσίπρα και την ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου που αντιμετωπίζουν ως μονόδρομο την επαναφορά στο προσκήνιο της σκανδαλολογίας, της λάσπης και κυρίως της λαικίστικης, χωρίς όρια και ενδοιασμού, λογικής που διέπει πράξεις και λόγο.

Ο φόβος της σύγκρισης την οποία θα κληθούν να κάνουν  οι ψηφοφόροι πριν την κάλπη οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον επικεφαλής του στη μοναδική λύση που έχει και η οποία δεν είναι άλλη από την τοξικότητα και την αποσταθεροποίηση συνολικά της χώρας ώστε να αδράξουν την ευκαιρία που δημιουργούν αυτές οι συνθήκες για την αριστερά, όπως ξεκάθαρα έχει τονίσει μια εκ των στενών του συνεργατών, η Έφη Αχτσιόγλου.

Ο άσπρος φάκελος της ΑΔΑΕ μετατράπηκε σε σημαία… ευκαιρίας για τον Αλέξη Τσίπρα. Οι απειλές και οι προειδοποιήσεις που διαρρέουν οι πηγές της Κουμουνδούρου προς εκείνη την πλευρά οδηγούν. Και στο συμπέρασμα πως κορωνίδα της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το κρεσέντο λαικισμού όπως ήδη περιγράφεται.

Παράλληλα το θέμα αυτό αποτελεί και την απάντηση που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στα κρίσιμα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί μέσα από δύο υποθέσεις που απασχολούν την επικαιρότητα προκαλώντας πλήρη αφωνία στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον Αλέξη Τσίπρα.

Το ένα είναι η υπόθεση της μεγαλύτερης απάτης των τελευταίων ετών και των fake news για τον δήθεν θάνατο της «μικρής Μαρίας» για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλά αρνείται πεισματικά να ζητήσει συγγνώμη αλλά ζητάει και τα ρέστα. Και αυτό τη στιγμή που αποκαλύπτεται η σχέση στελεχών του ακόμη και πρώην γενικού γραμματέα και μια διευθύντριας δύο υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ με τις ΜΚΟ που ενεπλάκησαν στη συγκεκριμένη υπόθεση διασύροντας τη χώρα με ψευδείς ειδήσεις και αναφορές. Και αυτό ρίχνοντας νερό στο μύλο των επιθέσεων του Ερντογάν σε βάρος της χώρας μας

Το άλλο είναι οι αποκαλύψεις βόμβα στο ειδικό δικαστήριο. Η επώνυμη κατάθεση για τις σακούλες με τα μαύρα χρήματα που πήγαιναν από το γραφείο Καλογρίτσα στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τα sms με τα οποία, όπως έχουν σημειώσει οι δικηγόροι του επιχειρηματία, ο Νίκος Παππάς μοίραζε τα ποσοστά μεταξύ των επιχειρηματιών που θα έμπαιναν στην εταιρεία για τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ channel προκειμένου η τότε κυβέρνηση να αποκτήσει δικό της κανάλι μέσα από τη διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες που η ίδια επιχείρησε επιβάλει και τελικά κρίθηκε αντισυνταγματική.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα