Παιδιά μη γίνουμε… Καμμένοι

101

Έχω την αίσθηση(μακάρι να κάνω λάθος) ότι αυξάνεται ο αριθμός των υπουργών και των βουλευτών, ίσως και λόγο της επερχόμενης επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, που την έχουν δει οπλαρχηγοί και ως «τουρκοφάγοι» ξιφουλκούν κατά των «απίστων».

Ασφαλώς οι «απέναντι» καταβάλλουν υπάνθρωπες (ουχί υπεράνθρωπες) προσπάθειες ώστε να προβοκάρουν τους δικούς μας, αλλά αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι και θα περίμενε κανείς ότι η περίοδος Καμμένου θα αποτελούσε παράδειγμα προς αποφυγή.

Επαναλαμβάνω ότι οι Τούρκοι παίζουν με τα νεύρα των δικών μας, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί δηλώσεις που αν μη τι άλλο φανερώνουν έλλειψη ψυχραιμίας. Στο κάτω- κάτω αυτά τα χιλιοειπομένα τσιτάτα που αποσκοπούν στο να κρατηθεί το εθνικό φρόνημα υψηλό, είναι τόσο μπανάλ που ακόμα και οι κασιδιάριδες έχουν φροντίσει να τα εκμοντερνίσουν.

Εν ολίγοις δεν μπορείς να είσαι από μέσα φιλελεύθερος και κοσμοπολίτης και από έξω αρματωλός και κλέφτης. Σύμφωνοι, είναι εξοργιστικό να κάνουν μαθήματα δημοκρατίας οι καθεστωτικοί του βαθέως τουρκικού κράτους, σύμφωνοι το έχουν παρακάνει, αλλά όλο αυτό δεν έχουν καταλάβει ότι είναι βούτυρο στο ψωμί των κάθε λογής τυχωδιωκτών και εκείνων που κάνουν καριέρα υποδυόμενοι τους πατριώτες;

Easy Writer

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr