“Δε θα πει ο κ. Τσίπρας πότε θα γίνει το δεύτερο PCR test”, σχολίασε η Ματίνα Παγώνη, με αφορμή την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Προεδρικό Μέγαρο, λίγο μετά αφού νόσησε με κορωνοϊό για δεύτερη φορά.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), με δηλώσεις της στον ΑΝΤ1, εξήγησε πως όποιος νοσεί δεν κάνει PCR test όποτε κρίνει ο ίδιος. Τόνισε χαρακτηριστικά: “Δεν θα πει ο κ. Τσίπρας πότε θα γίνει το δεύτερο PCR test, ο γιατρός του θα το πει. Λέμε ότι στις πέντε ημέρες μετά το πρώτο, πρέπει να γίνει το δεύτερο PCR test, εδώ ακούω ότι έγινε την δεύτερη ημέρα από τον κ. Τσίπρα».

Η κ. Παγώνη είπε ακόμη πως σε κάθε περίπτωση ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να φοράει προστατευτική μάσκα, όπως προβλέπεται στις συστάσεις του ΕΟΔΥ να κάνουν όσοι νοσήσουν με κορωνοϊό για πέντε ημέρες αφότου βγει αρνητικό το δεύτερο PCR test στο οποίο θα υποβληθούν.

Αναφορικά με τον κορωνοϊό σημείωσε: “Βλέπουμε στα νησιά την νεολαία, τα παιδιά να διασκεδάζουν μετά από δύο χρόνια πανδημίας και αυτό είναι φυσιολογικό. Στα σοκάκια όμως, εκεί όπου υπάρχει συνωστισμός και πολύς κόσμος, πρέπει να βάζουμε την μάσκα μας”.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να πρέπει να επιβληθεί υποχρεωτική χρήση μάσκας, η κ. Παγώνη ήταν αρνητική, λέγοντας «το υποχρεωτικό στην Ελλάδα έχει αρνητικά αποτελέσματα. Έχουν γίνει οι συστάσεις που πρέπει και ο καθένας ξέρει που θα βάλει την μάσκα του».

Σχετικά με την έξαρση στα κρούσματα και τους λόγους για τους οποίους νοσούν ακόμη και άνθρωποι που τηρούν τα μέτρα προστασίας, η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε ότι «πολλοί νοσούν χωρίς να το καταλάβουν είτε γιατί δεν χρησιμοποιείται σωστά η μάσκα -πρέπει να είναι αποστειρωμένη, να χρησιμοποιείται αντισηπτικό όταν την βάζεις και την βγάζεις- είτε διότι δεν τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας, καθώς άνθρωποι που είχαν να συναντηθούν δύο χρόνια, όταν συναντιούνται τώρα το καλοκαίρι, όταν συναντιούνται αγκαλιάζονται και έχουν πολύ στενή επαφή», ενώ ο ιός είναι παρών και καραδοκεί.

Χαρακτήρισε λανθασμένη την σκέψη ή και πρακτική ορισμένων να θεωρούν ότι αν νοσήσουν από covid-19 θα «ξεμπερδέψουν», αναφέροντας χαρακτηριστικά «Πολλοί λένε «ας νοσήσω για να “ησυχάσω”», όμως δεν είναι έτσι, το 30% των ασθενών έχει long-covid και οι επιπτώσεις είναι πολύ σοβαρές».

«Από εδώ και πέρα δεν υπάρχουν μέτρα, από τον Σεπτέμβρη υπάρχουν οι εμβολιασμοί. Πρέπει να υπάρξει πρόγραμμα για να εμβολιαστούν όσοι έχουνε μειωμένα ή καθόλου αντισώματα για να προστατευθούν», ανέφερε η Ματίνα Παγώνη.