Σάββατο 4 Μαΐου 2019 και το Μαξίμου ζει μεγάλες πιένες: ορκίζεται υπουργός ο Θ. Θεοχαρόπουλος της ΔΗΜΑΡ.

Πρόκειται για τον πολιτικό που το 2012 η τρισκατάρατη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είχε διορίσει ειδικό γραμματέα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στη συνέχεια όταν ο Κουβέλης ισοπέδωσε εκλογικά τη ΔΗΜΑΡ προθυμοποιήθηκε ο Θοεχαρόπουλος να τη “σώσει”.

Λίγο αργότερα διαβλέποντας ότι μπορεί να βρεθεί στην πολιτική ανεργία, κάνει πολιτική συμφωνία με τη Φώφη Γεννηματά και συνεργάζεται με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη που αργότερα μετεξελίχθηκε σε ΚΙΝΑΛ.

Για τη συνεργασία του αυτή ανταμείφθηκε (όπως φημολογείται) με μια θέση στο Επικρατείας κι έτσι έγινε βουλευτής.

Το 2019 όμως είδε το φως το αληθινό, μετά τη διαγραφή του από το ΚΙΝΑΛ, και πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ. Προηγουμένως είχε ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Συμπέρασμα: αύριο κανείς δεν γνωρίζει σε ποιο κόμμα και σε ποιο υπουργείο μπορεί να βρεθεί ο… αίλουρος Θ. Θεοχαρόπουλος…

Το “παγόνι” κι ο “νταής”

Φουσκωμένος, λοιπόν, από περηφάνια (σαν παγόνι) ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος πήρε τη θέση της Κουντουρά στο υπ. Τουρισμού. Περιχαρής και περήφανος κι ο “ξέγνοιαστος” Τσίπρας,  που διόρισε υπουργό τον πολιτικό άνδρα ο οποίος τον έλεγε “νταή” και βαρύμαγκα.  Περί ορέξεως βέβαια κολοκυθόπιτα. Εξάλλου, κάθε πολιτικός έχει το δικαίωμα του αυτοεξευτελισμού.

Τέλος, στην προσπάθειά του να κάνει τα ξινά-γλυκά, γιατί δηλαδή δέχτηκε την καρεκλίτσα που του πρόσφερε ο Τσίπρας, είπε μετά την ορκομωσία: «Eίμαι βαθιά πεπεισμένος ότι τώρα έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις και αυτή τη στιγμή χρειάζεται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων για να πάει μπροστά η χώρα».

Ας θυμηθούμε όμως πως στόλιζε τον Τσίπρα ο Θεοχαρόπουλος

Σεπτέμβρης 2016

«Αυτή η κυβέρνηση είναι εντελώς αναποτελεσματική και δημιουργεί αδιέξοδα συνεχώς. Αυτό το οποίο τονίζω όμως είναι ότι στη χώρα μας επιτέλους, θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν μπορούμε να έχουμε βουλευτικές εκλογές για 3η φορά μέσα σε 20 μήνες. Για αυτό λέω ότι χρειάζεται μια αποτελεσματική κυβέρνηση, η οποία θα μπορέσει να λύσει τα προβλήματα, έτσι όπως είναι η κατάσταση στη χώρα μόνο μία κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης θα μπορούσε να λύσει τα προβλήματα. Η χώρα είναι λίγο πριν βουλιάξει, πρέπει να το κατανοήσουμε ότι δεν έχουμε φύγει από την κρίση, το αντίθετο, αν συνεχιστούν αυτές οι πολιτικές που οδηγούν σε φαύλο κύκλο ύφεσης και ανεργίας, με φόρους πάνω στους φόρους, σε λίγο θα είμαστε σε νέα μεγάλα αδιέξοδα».

Γενάρης 2017
«Ο κ. Τσίπρας το παίζει νταής και βαρύμαγκας στο εσωτερικό, ενώ στο τέλος δέχεται τα πάντα στο εξωτερικό, ακόμη και τις πιο ακραίες απαιτήσεις των δανειστών, όπως ο κόφτης ή το Υπερταμείο για έναν αιώνα. Αυτό θα γίνει για άλλη μία φορά: Η κυβέρνηση θα δεχθεί και νέα μέτρα τους επόμενους μήνες. Οι αυταπάτες και η αναποτελεσματικότητα έχουν επώδυνες συνέπειες για την κοινωνία».

Απρίλης 2017

«Νέα μέτρα 3,6 δισ. ευρώ, νέα μείωση συντάξεων, υπερφορολόγηση, μείωση αφορολόγητου, αποδοχή πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% για πολλά έτη, προληπτική νομοθέτηση που η κυβέρνηση χαρακτήριζε αντισυνταγματική και εκτός κοινοτικού κεκτημένου, αντίμετρα αν και εφόσον επιτευχθούν τα πλεονάσματα άνω του 3,5% που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας θεωρεί ανέφικτα, καμία δέσμευση για χρέος, ενεργειακή ανασφάλεια με πώληση μονάδων της ΔΕΗ, καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας. Επιστρέφει όμως η τρόικα που έχει μετονομαστεί σε θεσμούς! Αυτός και αν είναι «θρίαμβος» με θύμα ολόκληρη την κοινωνία».

Νοέμβρης 2018

«Πράγματι η πολιτική σας είναι ταξική, διότι βρίσκεται απέναντι από τους εργαζόμενους. Το κυριότερο πρόβλημα όλων είναι ότι η κυβέρνηση ακολουθεί πολιτική με τακτικισμούς σε κρίσιμα ζητήματα, με μια προεκλογική στόχευση».

Αύγουστος 2018
«Ο κ. Τσίπρας είπε ότι με τον κύκλο των μνημονίων έχει κλείσει ο κύκλος της επιτροπείας και της δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ έχει δεσμεύσει τη χώρα με την υπογραφή του σε σκληρή επιτροπεία και δυσβάσταχτα μέτρα για τα επόμενα χρόνια. Τα είδε όλα καλώς καμωμένα στην αγορά εργασίας, ενώ επικρατεί καθεστώς απόλυτης εργασιακής ανασφάλειας. Μίλησε για την οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού κράτους, την ώρα που η κυβέρνησή του αφήνει 35.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών. Ο Πρωθυπουργός ξεπέρασε και τον εαυτό του, όταν χαρακτήρισε κεντροδεξιούς τον εθνικολαϊκιστή Καμμένο και τους ΑΝΕΛ και έψαξε να βρει τι ενώνει υπουργούς “αριστερούς, οικολόγους, κεντροαριστερούς, κεντροδεξιούς. Ας μην κουράζεται ο κ. Τσίπρας να απολογείται για τη σύνθεση της κυβέρνησής του. Είναι φανερό ότι τους ενώνει η καρέκλα της εξουσίας, χωρίς καμία προγραμματική και ιδεολογική συνοχή».