Όταν ο Κρεμαστινός είχε κουράρει τον Μητσοτάκη

433
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με ιδιαίτερη συγκίνηση αναφέρθηκε χθες στον Δημήτρη Κρεμαστινό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του ιατρικού κέντρου στη Χάλκη που φέρει το όνομα του εκλιπόντος γιατρού, βουλευτή και υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος σε αυτόν με το μικρό του όνομα, αποκάλυψε μάλιστα πως είχε φροντίσει και τον ίδιο ιατρικά: «Εγώ δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι ο Δημήτρης υπήρξε ένας άνθρωπος ο οποίος και εμένα με φρόντισε ιατρικά και πάνω από όλα και πάνω από πολιτικός ήταν γιατρός. Και θυμάμαι μία πολύ ωραία αναφορά του σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις που είχε δώσει, λέγοντας ότι δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι πρωθυπουργός ή φτωχός, η αντιμετώπιση του γιατρού πρέπει να είναι πάντα η ίδια».

Μάλιστα, ο Μητσοτάκης μιλώντας με τη σύζυγο του Κρεμαστινού, την Τζένη Κουρέα- Κρεμασtiνού, που ήταν παρούσα στα εγκαίνια στη Χάλκη, θυμήθηκαν τη θρυλική ιστορία της πρώτης συνάντησής του με τον Ανδρέα Παπανδρέου το 1988, όταν κάλεσαν τον Κρεμαστινό από το γραφείο του τότε πρωθυπουργού ζητώντας του να πάει να τον εξετάσει στο σπίτι του κι αυτός αρνήθηκε λέγοντάς τους ότι θα πρέπει να τον επισκεφθεί κανονικά στο νοσοκομείο.

από το Μικροπολιτικό των Νέων

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr