Όταν ο Αδαμάντιος Βασιλάκης «προέβλεψε» τη συντριβή ΣΥΡΙΖΑ

by Manifesto

Σε μια αποκάλυψη για τον λόγο που καμιά κυβέρνηση δεν είχε προχωρήσει στην επίλυση του Σκοπιανού (και όχι Μακεδονικού) προχώρησε ο Μάθιου Νίμιτς, δύο ολόκληρα χρόνια μετά την συμφωνία των Πρεσπών.

Τον λόγο που η Ελλάδα δεν συμφωνούσε του είχε αποκαλύψει ο Έλληνας διαπραγματεύτής, ο Πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης. Σύμφωνα με τον Νίμιτς του είχε εξηγήσει πως καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα συνάψει συμφωνία που δεν υποστηρίζεται από τους ηγέτες του αντιπολιτευόμενου κόμματος. Οποιαδήποτε κυβέρνηση προχωρούσε μόνη της θα έχανε τις εκλογές εκτιμούσε ο κ. Βασιλάκης και όπως αποδείχθηκε, είχε δίκιο γι ‘αυτό, παρατηρεί εκ των υστέρων ο Μάθιου Νίμιτς σε ανάλυσή του. 

Μία συμφωνία αποδεκτή από την Ελλάδα θα απαιτούσε από το βόρειο γείτονα να αλλάξει το όνομά του έναντι όλων, να απαλείψει όλες τις αλυτρωτικές αναφορές και φιλοδοξίες αλλά και να παράσχει διαβεβαιώσεις όσον αφορά την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.

Μπορεί ο Αδαμάντιος Βασιλάκης να τα γνώριζε καλά όμως ο Αλέξης Τσίπρας δεν αντιλήφθηκε την μπανανόφλουδα που ο ίδιος έριξε στον δρόμο του παρασύροντας όμως και την χώρα…

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα