Οταν η ανθρωπιά γίνεται πράξη: Ο υπουργός Εσωτερικών λύνει τον γόρδιο δεσμό των επιτυχόντων της Προκήρυξης 3Κ

742
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseisΤο ανθρώπινο πρόσωπο της πολιτικής

Λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν επιτυχόντες του μεγάλου διαγωνισμού για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης και οι οποίοι, ενώ περιλαμβάνονταν στους προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων δεν ήταν στους οριστικούς, θα δώσει το υπουργείο Εσωτερικών. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Τρίτης με τη «Διαδικτυακή Ομάδα 3Κ 2018-Ενωμένοι Διοριστέοι».

Πρόκειται για επιτυχόντες της Προκήρυξης 3Κ για τις 8.166 μόνιμες θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες Δήμων, οι οποίοι λόγω της μεγάλης καθυστέρησης ολοκλήρωσης της εξέτασης των αιτήσεων, απώλεσαν, τελικά, ειδικά κριτήρια που κατείχαν κατά την υποβολή της υποψηφιότητάς τους και, κατά συνέπεια, την αντίστοιχη μοριοδότηση. Για παράδειγμα, ενώ είχαν ανήλικα τέκνα όταν υπέβαλαν την αίτηση, κατά την εξέτασή της, είχαν πλέον ενηλικιωθεί.

Ο υπουργός χαρακτήρισε «πάρα πολύ σωστό και λογικό το αίτημά τους, τα ειδικά κριτήρια διορισμού τους που ίσχυαν όταν έκαναν την αίτηση να γίνονται δεκτά».

Στη συνάντηση μετείχε και η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα κ. Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseisΤο ανθρώπινο πρόσωπο της πολιτικής

Μετά τη συνάντηση υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε:«Όλοι οι Έλληνες θέλουμε ένα κράτος αποτελεσματικό στην υπηρεσία του πολίτη. Και θέλουμε να χτιστεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κράτος και στους πολίτες. Γι’ αυτό το λόγο οι πολίτες οφείλουν να σέβονται το κράτος αλλά και το κράτος οφείλει να σέβεται τους πολίτες. Συζήτησα με την αντιπροσωπεία των πολιτών που έχουν επιτύχει στον διαγωνισμό σε διάφορες θέσεις εργασίας στην Αυτοδιοίκηση. Θεωρώ ότι το αίτημά τους, τα ειδικά κριτήρια διορισμού τους που ίσχυαν όταν έκαναν την αίτηση να γίνονται δεκτά, είναι πάρα πολύ σωστό και λογικό. Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση με νομοθετική τροπολογία θα αντιμετωπίσει θετικά όχι μόνο το συγκεκριμένο αίτημα αλλά θα δώσει λύση με θεσμικό τρόπο σε τέτοιου είδους ζητήματα».

Η συντονίστρια της αντιπροσωπείας κυρία Χριστίνα Καλαμπαλίκη δήλωσε:
«Ήλθαμε για να διατυπώσουμε τα δίκαια αιτήματά μας στον Υπουργό κ. Θεοδωρικάκο. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι γιατί κατανόησε ότι πρέπει να τα δικαιώσει και να τα ικανοποιήσει εντός των επόμενων ημερών. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ και που μας δέχθηκε και κυρίως για την κατανόησή του».

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr