Οργή Μητσοτάκη για την πολιτική αλητεία ΣΥΡΙΖΑ

by MANIFESTO

Στην Βουλή αναμένεται να κλείσουν οι λογαριασμοί κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ όπου την Πέμπτη θα γίνει συζήτηση για την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου με αφορμή τα όσα έχουν ειπωθεί και γραφεί το τελευταίο διάστημα και λόγω των αποκαλύψεων για την υπόθεση Λιγνάδη.

Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρεί να χρεώσει στο Μέγαρο Μαξίμου την καταγγελλόμενη δράση του πρώην Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου στοχοποιώντας προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει προκαλέσει την οργή του πρωθυπουργού ο οποίος αναμένεται να προχωρήσει σε αποκαλύψεις από το βήμα της Βουλής.

Όπως γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του «Στίγμα» στα Νέα, «επειδή στο ερεβώδες και βρωμερό πιο πολύ από βόθρο ανοιχτό Διαδίκτυο των social media, τα γνωστά τρολ καλλιεργούν την ιδέα ότι η ΝουΔου είναι ένα κόμμα παιδεραστών, παιδόφιλων, βιαστών κ.λπ. και πως η Μαρέβα σύζυγος Κυριάκου είχε στενή σχέση με τον Λιγνάδη, εξου και η κάλυψη που του παρείχετο.

Είναι ντροπή, πριν απ’ όλα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του που άφησαν να επικρατήσει αυτή η φασιστική αντίληψη του «ένας; Αρα όλοι» για όλο αυτό το θέμα.

Αλλά μη βιάζονται, την Πέμπτη, μεθαύριο, που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου, θα ακουστούν πάρα πολλά. Πληροφορούμαι εγκύρως ότι ο πρόεδρος Κυριάκος είναι πολύ θυμωμένος και είναι αποφασισμένος να πει πράγματα τα οποία θα συζητηθούν για καιρό. Διότι κάπως πρέπει να αμυνθεί και αυτός, διότι κάθεται τώρα και απολογείται – σε ποιον, δε; – στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Λιγνάδη, τον οποίο του τον χρεώνουν απολύτως, και παράλληλα καλλιεργούν και κλίμα ότι… πέφτει η κυβέρνηση.

Ηθοποιός εξ εκείνων που σηκώνουν το βάρος του «αγώνα» για την κάθαρση στο θέατρο (λες και αν φύγουν οι μεγάλοι από τη μέση με τις καταγγελίες, κάποιο χέρι θα τον πάρει και θα τον βάλει στο επίκεντρο της θεατρικής ζωής της χώρας…) έγραφε χθες ότι επίκειται η… πτώση της κυβέρνησης.

Να αλλάξει πλευρό τον συμβουλεύω. διότι εξ όσων καταλαβαίνω επίκειται η δική του… πτώση από το κρεβάτι όπου κοιμάται!..

Τι είναι λοιπόν όλο αυτό το κίνημα με το «Μενδώνη παραιτήσου» και εναλλάξ «να παραιτηθεί η κυβέρνηση»; Μια απόπειρα να αποκτήσει αφήγημα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του, ο «λεγάμενος». Απέτυχαν σε όλα τα επίπεδα. Πού θέλεις και δεν γνώρισαν ήττα κατά κράτος; Στην πανδημία, στην οικονομία, στους εμβολιασμούς, στα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στην υγεία; Στην εμπέδωση στην κοινωνία του κλίματος αστυνομοκρατίας στη χώρα; Οτι τάχα η Δεξιά που μας κυβερνάει είναι χούντα, αντιγράφει μεθόδους χούντας; Οπου και να δεις, όπως και να το εξετάσεις, αυτοί οι 19 μήνες από τις εκλογές του Ιουλίου του 2019 είναι ένας συνεχής κατάλογος με ήττες. Σκληρές, βαριές ήττες. Τώρα, όπως ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του, έτσι και ο «λεγάμενος» που νιώθει στριμωγμένος από τις επιθέσεις που δέχεται από όλες τις πλευρές, ότι δεν κάνει τίποτε, προσπαθεί να βγει στον αφρό, και σου λέει εδώ είμαστε, ο Μητσοτάκης καλύπτει τον Λιγνάδη και η ΝουΔου έχει μέσα της παιδεραστές. Τέλεια συζήτηση θα γίνει την Πέμπτη. Μην τη χάσει κανείς!..»

Η απόφαση του Πρωθυπουργού να ενεργοποιήσει το άρθρο 142Α για ενημέρωση – εκτός ημερήσιας διατάξεως – για «την ποιότητα της Δημοκρατίας και του δημόσιου λόγου» ελήφθη ενώ είχε ήδη ξεδιπλωθεί ολομέτωπη επίθεση προσωπικά προς τον Πρωθυπουργό από τον Αλέξη Τσίπρα. Οι πληροφορίες λένε ότι εξετάστηκαν επιλογές επικοινωνιακής διαχείρισης, ωστόσο γρήγορα το Μαξίμου έκρινε ως μονόδρομο μία ανοιχτή συζήτηση των πολιτικών δυνάμεων μπροστά στους πολίτες.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, είναι η κινητοποίηση φανερών ή κρυφών «συστημάτων» για ενορχηστρωμένες επιθέσεις. Για κατηγορίες που, κατά τον υφυπουργό Ακη Σκέρτσο, αποτελούν προσπάθεια επίθεσης σε θεσμούς του πολιτεύματος.

Στόχος του Πρωθυπουργού μέσω της συζήτησης στη Βουλή είναι να εξηγήσει, όπως σημειώνουν συνεργάτες του, την προσπάθεια να υψώσει τείχος με συγκεκριμένες θεσμικές παρεμβάσεις «σε ένα μείζον θέμα για όλη την κοινωνία», οδηγώντας παράλληλα προ των ευθυνών της ξεχωριστά κάθε πολιτική δύναμη.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα