Ολυμπιακοί Αγώνες-Τόκιο: Η …πλήξη “απειλεί” την ομάδα σόφτμπολ της Αυστραλίας

by news

Η πλήξη εξελίσσεται στον μεγαλύτερο «εχθρό» της ομάδας σόφτμπολ της Αυστραλίας, τα μέλη της οποίας είναι τα πρώτα που έφθασαν στην Ιαπωνία, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 (23/7-8/8).

«Είναι δύσκολο», δήλωσε ο επικεφαλής προπονητής της ομάδας, Λάϊνγκ Χάροου, από το ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η αποστολή, στην πόλη Ότα, περίπου 100 χλμ. βόρεια του Τόκιο. «Είναι επιτακτική ανάγκη να καταπολεμήσουμε την πλήξη, γιατί υπάρχει αρκετές φορές» προσθέτει και συνεχίζει: «Δεν έχω ιδέα πόσοι πελάτες βρίσκονται στο ξενοδοχείο, δεν βλέπουμε κανέναν. Είναι κρίμα, γιατί έχουμε πάει στην πόλη, μερικές φορές και είναι πάντα υπέροχο να συναντούμε τους ντόπιους. Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Απλώς πρέπει να παραμείνουμε στη “φούσκα”, δεν μπορούμε να θέσουμε κανέναν, σε κίνδυνο κανέναν»

Η μόνη… αλληλεπίδραση με τους ντόπιους, εκτός από τους αγώνες προετοιμασίας, είναι κάθε πρωί όταν οι ιαπωνικές αρχές κάνουν τα τεστ κορωνοϊού στα μέλη της αποστολής.

Με την άφιξη της, την 1η Ιουνίου, στην «χώρα του ανατέλλοντος Ηλίου», η αυστραλιανή αντιπροσωπεία, πέρασε για πρώτη φορά τρεις ημέρες στο ξενοδοχείο της, έχοντας την δυνατότητα να… κινηθεί σε μόλις τρεις ορόφους. Και παρά το γεγονός ότι «σπάει» την καραντίνα, αντιμετωπίζοντας σε αγώνες προετοιμασίας τοπικές ομάδες, η πλήξη είναι σχεδόν μόνιμη.

Δεδομένης της έλλειψης πολιτιστικών επισκέψεων, γευμάτων σε εστιατόρια ή συναντήσεων με τους πολίτες -οι οποίοι στην πλειονότητα τους αντιτίθενται στην διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων-, η καθημερινή ζωή χαρακτηρίζεται από προπονήσεις στο γυμναστήριο και ταινίες ή σειρές στο Netflix.

«Αλλά είμαστε αρκετά τυχεροί, αφού παίζουμε αγώνες και περνάμε καλές πέντε ή έξι ώρες στο γήπεδο. Χρειάζεται να υπάρχει μία καλή περίοδος μέσα στην ημέρα. Πάντως πραγματικά, αισθανθήκαμε ευπρόσδεκτοι στην Ιαπωνία», επεσήμανε ο Χάροου.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα