Όλα έτοιμα για την Παραθινούπολη στην Καλαμαριά

15

Η «Παραθινούπολη» κλείνει φέτος 19 χρόνια επιτυχημένης δημιουργίας. Ο χώρος της πλαζ Αρετσούς θα μεταμορφωθεί από την Τρίτη 4 Ιουνίου έως και την Κυριακή 9 Ιουνίου, σε μια μαγική πόλη, σε μια παραμυθούπολη, στην οποία πρωταγωνιστές θα είναι τα παιδιά.

Στόχος είναι μέσα από επιλεγμένες προτάσεις εκδηλώσεων, να προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά, τόσο της Καλαμαριάς όσο και της υπόλοιπης Θεσσαλονίκης, να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, να καλλιεργήσουν τη φαντασία και την αισθητική τους, να διευρύνουν τους ορίζοντες των γνώσεών τους και να ευαισθητοποιηθούν σε όλα τα θέματα της εποχής μας.

Το εξαήμερο πρόγραμμα έχει έναν ιδιαίτερα δυναμικό χαρακτήρα με εκπαιδευτικά προγράμματα, θεματικές γωνιές, καλλιτεχνικά εργαστήρια, μουσικοθεατρικές παραστάσεις, εμψυχωτικές και ψυχαγωγικές δράσεις, ομάδες κουκλοθέατρου και μαριονέτας, μουσικά δρώμενα, παρελάσεις καλλιτεχνών, ξυλοπόδαρων, ζογκλέρ, θέατρο δρόμου, από παιδαγωγικές ομάδες της πόλης και σημαντικές παρουσίες φορέων, που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των παιδιών.

Τα πρωινά της Τρίτης 4/6, της Τετάρτης 5/6 και της Παρασκευής 7/6, θα γίνονται οργανωμένες επισκέψεις (τις ώρες 09:00-12:00) από νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Καλαμαριάς και της ευρύτερης περιοχής.

Τα απογεύματα από Παρασκευή 7 Ιουνίου έως και την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019, ώρες 18:00-21:00, καθώς επίσης και το πρωί της Κυριακής (11:00-14:00), θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ανοιχτές για το κοινό της πόλης.

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου, το απόγευμα, η καλλιτεχνική ομάδα «ΚΙΡΚΟ» θα πραγματοποιήσει δρώμενο με παρέλαση καλλιτεχνών, ξυλοπόδαρων, ζογκλέρ και μουσικών (σύνολο 10 άτομα), που θα ξεσηκώνει τον κόσμο και θα εξάπτει την περιέργεια για το τι θα ακολουθήσει.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από τον πεζόδρομο Κομνηνών της Καλαμαριάς και θα καταλήξει στην κεντρική Πλατεία, όπου οι καλλιτέχνες διασκορπίζονται και παίζουν με τον κόσμο, φωτογραφίζονται μαζί τους, πραγματοποιούν μίνι show street circus και προσκαλούν τον κόσμο στη μεγάλη γιορτή του τριημέρου της Παραθινούπολης ενημερώνοντάς τους για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

(Πηγή makthes.gr)