Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η στάση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ομόφωνη καταδίκη από 13 αρεοπαγίτες που αποτέλεσαν τη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου του Νίκου Παππά. Μετά την Κουμουνδούρου και ο Αλέξη Τσίπρας επιτίθεται ουσιαστικά στη Δικαιοσύνη αφού υποστηρίζει πως η κυβέρνηση έστησε ειδικά δικαστήρια αφήνοντας να εννοηθεί πως σε αυτό οφείλεται και η απόφαση που ελήφθη και η οποία προβλέπει την ανώτατη των προβλεπόμενων ποινών για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε ηχηρή απάντηση στην προσπάθεια του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξει πως πρόκεται για στημένη δίωξη, θέση που έχει στόχο και σκοπό την αποδόμηση της δικαιοσύνης. «Ο κ. Τσίπρας» δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου «εξαιτίας του πανικού που τον έχει καταλάβει μετά την ομόφωνη καταδίκη του κ. Παππά, του παλαιότερου και στενότερου συνεργάτη του, λέει πράγματα παράλογα, ασυνάρτητα και θεσμικά επικίνδυνα»

Και συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «ο κ. Παππάς δικάστηκε και καταδικάστηκε ομόφωνα από τους φυσικούς του δικαστές στο Ειδικό Δικαστήριο, στο οποίο είχε παραπεμφθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη κι όχι από τη Βουλή, όπως ακριβώς προβλέπεται στο Σύνταγμα και στην κείμενη νομοθεσία» απαντώντας έτσι στους ισχυρισμούς Τσίπρα και την προσπάθεια να εμφανιστεί η δικαστική απόφαση ως πολιτική δίωξη.

«Πλέον» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι για να κρατάει τον κ. Παππά στον ΣΥΡΙΖΑ και τα ψηφοδέλτια του, ο κ. Παππάς “κρατάει” δυνατά τον κ. Τσίπρα» επισημαίνοντας παράλληλα ότι «το ερώτημα που απομένει να απαντηθεί είναι με τι, αλλά θα το μάθουμε κι αυτό»

 

Η ανάρτηση Τσίπρα

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι πολιτικοί κρίνονται για τις αποφάσεις τους από το λαό τη στιγμή που ο ίδιος διέσυρε 10 πολιτικούς αντιπάλους του χρησιμοποιώντας κουκουλοφόρους μάρτυρες τους οποίες χαρακτήρισε και ως “ήρωες”

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε:

«Ο κ. Μητσοτάκης πιστός στην οικογενειακή του παράδοση, φρόντισε να αξιοποιήσει την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για να στήσει Ειδικά Δικαστήρια για τους πολιτικούς του αντιπάλους.  Φάνηκε όμως δειλός. Δεν τόλμησε να διώξει εμένα, τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο, παρά μονάχα υπουργούς της κυβέρνησής μου.

Οι πολιτικοί για τις αποφάσεις τους κρίνονται πρωτίστως από τον λαό. Και αν έχουν διότι οι πολιαπράξει αξιόποινα αδικήματα, οφείλουν να διώκονται από το φυσικό τους δικαστή και όχι από τις εκάστοτε κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες. Αυτή ήταν και παραμένει η θέση μου και έτσι έπραξα ως πρωθυπουργός.

Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης έχει φαίνεται άλλη άποψη. Δεν πήρε το μάθημά του από την πρόσφατη περιπέτεια της πολιτικής μας ζωής, όταν ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός. Και για λόγους προφανούς πολιτικής σκοπιμότητας, επέλεξε να ανοίξει ξανά έναν επικίνδυνο και ολισθηρό δρόμο για τη Δημοκρατία. Τον δρόμο της ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ας γνωρίζει όμως, ότι συνήθως η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Και ότι στο τέλος θα κινδυνεύσει να πέσει ο ίδιος, μέσα στο λάκκο που περίτεχνα άνοιξε για τους πολιτικούς του αντιπάλους. Την τελική ετυμηγορία, άλλωστε, θα τη δώσει σύντομα ο ελληνικός λαός»