Οικονόμου: “Αν χρειαστεί θα γίνουμε πιο αυστηροί”

16
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μήνυμα ότι “αν χρειαστεί  θα είμαστε πιο αυστηροί” έστειλε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” αναφορικά με τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας.

“Οι έλεγχοι είναι αυξημένοι, υπάρχει μεγάλη παρουσία στους δρόμους, το αστυνομικό προσωπικό είναι όλο στον δρόμο, δεν χορηγούνται άδειες. Αν χρειαστεί θα είμαστε πιο αυστηροί. Αν χρειαστεί η αστυνομική παρουσία θα γίνει εντονότερη. Το πρόβλημα δεν είναι οι έλεγχοι και τα πρόστιμα. Πρέπει να υπάρξει η ατομική ευθύνη, ακόμη και το φιλότιμο σε αυτήν την κοινή, την εθνική προσπάθεια”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά το Πάσχα τόνισε: «Αυτό θα είναι ένα ιδιαίτερο Πάσχα. Όλοι μας υφιστάμεθα την δυσκολία των μέτρων και την κοινωνική απομόνωση, είναι όμως το μόνο μέτρο για να κρατήσουμε όσα έχουμε επιτύχει μέχρι τώρα».

«Σίγουρα υπάρχουν οι απαγορεύσεις για το σούβλισμα του αρνιού το Πάσχα σε κοινόχρηστους χώρους, καθώς θα υπάρχουν θέματα συνωστισμού και δεν αξίζει για αυτό να θυσιάσουμε την υγεία όλων», προσέθεσε ο Λαυτέρης Οικονόμου.

 

Σχολιάζοντας τα περιστατικά σε Κέρκυρα και Κουκάκι, ο κ. Οικονόμου είπε «οι πιστοί έχουν ένα βασικό χαρακτηριστικό γνώριμα, την υπακοή σε αυτά που ορίζει η Ιεραρχία. Θα πρέπει και οι πιστοί να μην πιέζουν τους ιερείς να παραβούν τους κανόνες, για να πάμε καλά. Όλοι πρέπει να δείξουμε αυτοσυγκράτηση». Συμπλήρωσε ότι «μετά το Πάσχα των Ορθοδόξων, έχουμε και εκδηλώσεις των μουσουλμάνων που ζουν στην χώρα μας, στις 24 Απριλίου έχουν το Ραμαζάνι, θα ληφθούν και εκεί τα περιοριστικά μέτρα, σε ότι αφορά τις εκδηλώσεις».

Σχολιάζοντας αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναφέρουν ότι οι ορθόδοξες εκκλησίες είναι «βουβές» και δεν μεταδίδονται οι λειτουργίες από τα μεγάφωνα, ενώ από τα τζαμιά ακούγονται οι προσευχές του ιμάμη από μεγάφωνα, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να προκαλέσουν αναταραχή. Διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχουν αυτά, είμαστε εκεί, η Αστυνομία είναι εκεί, είμαστε σε συνεννόηση με τους εκπροσώπους όλων των δογμάτων και είμαστε εκεί για να προστατεύσουμε την υγεία όλων των ανθρώπων».

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr