Οι προτεραιότητες στην Ε.Ε.

49
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γερμανία, Πορτογαλία και Σλοβενία- οι τρεις επερχόμενες προεδρίες της Ε.Ε. – θα κληθούν το επόμενο διάστημα να εφαρμόσουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα με κύριο σκοπό την ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης.

Με δεδομένη την ύφεση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού, οι τρεις αυτές χώρες καλούνται το διάστημα των επόμενων 18 μηνών να κάνουν πράξη ό,τι αποφασιστεί για την σταδιακή και γρήγορα αποκατάσταση των δεικτών.

Το πλάνο βασίζεται- όπως ανακοινώθηκε στην αλληλεγγύη, τη συνοχή και την σύγκλιση μεταξύ των εταίρων. Η ανάκαμψη εκτιμάται πως θα πρέπει να έχει χαρακτηριστικά ευελιξίας, εγρήγορσης και αναζήτησης συγκλίσεων σύμφωνα με τα δεδομένα που θα διαμορφώνονται.

Την ίδια στιγμή είναι σαφές ότι θα πρέπει να γίνουν σεβαστές οι αρχές, τα δικαιώματα και οι κανόνες δικαίου. Ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών, Heiko Maas -η προεδρία της χώρας του θα είναι η πρώτη στη σειρά των τριών- δήλωσε ότι: «Θέλουμε να ενδυναμώσουμε την Ευρωπαϊκή κοινωνική και οικονομική βάση με σεβασμό στο κλίμα και με σκοπό την βιώσιμη ανάπτυξη. Θέλουμε επίσης, οι αρχές και οι αξίες της Ευρώπης να ακουστούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr