Οι ΗΠΑ πιέζουν για 5G

by news
Για το 5G σας τα έχω ξαναγράψει πολλές φορές και θεωρείται βέβαιο ότι τέθηκαν στην ελληνική πλευρά και στην τηλεδιάσκεψη – έχουν ειπωθεί ξανά άλλωστε και σε υψηλότερο επίπεδο…
Η αμερικανική πλευρά παραμένει αμετακίνητα εναντίον της κινεζικής επέλασης στα νέα δίκτυα, επικαλούμενη κίνδυνο ασφάλειας των κρατών, κατασκοπείας και προστασίας των δεδομένων των πολιτών.
Οι ΗΠΑ έχουν απειλήσει μάλιστα και συμμάχους τους ότι αν αναθέσουν σε κινεζικές εταιρείες τον εξοπλισμό για το 5G θα δημιουργηθούν επιπτώσεις στις μεταξύ τους σχέσεις και συνεργασίες – κάπως έτσι έπεισαν τον Μπόρις Τζόνσον και όχι μόνο.
Μετά το σκληρό αμερικανικό μπρα ντε φερ, στην ΕΕ πάντως, η Κομισιόν εξέδωσε οδηγίες παραδεχόμενη ότι υπάρχουν βάσιμα ερωτηματικά για την ασφάλεια κι αυτή την εβδομάδα έβγαλε φιρμάνι που καλεί τα κράτη – μέλη να ενεργήσουν «επειγόντως» για να διασφαλιστεί η… ποικιλία προμηθευτών (κοινώς, να περιοριστεί η Κίνα).
Από τον Μικροπολιτικό των Νέων

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα