Οδύσσεια για μετανάστες σε βάρκα- Οι Τούρκοι αναγκάστηκαν να τους πάρουν πίσω

22
Φωτο αρχείου

Περιπλανώμενοι στη θάλασσα κοντά στη Λέσβο πάνω από 9 ώρες βρίσκονταν δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες , ανάμεσά τους και αρκετά παιδιά.
Μετά από την εξαντλητική περιπέτεια τούρκικες αρχές μάζεψαν την βάρκα με τους 67 περίπου παράνομους μετανάστες και τους επέστρεψαν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία βάρκα με 67 πρόσφυγές και μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων και αρκετών παιδιών, βρισκόταν στο νερό για περισσότερες από 9 ώρες στη Λέσβο, στην οριογραμμή μεταξύ ελληνικών και τουρκικών συνόρων στη Μυτιλήνη.

Όπως ανάρτησε η ΜΚΟ Watch The Med – Alarmphone τελικά οι τούρκικες ακταιωροί αναγκάστηκαν να συνοδέψουν τους μετανάστες πίσω στα Τουρκικά παράλια μετά από διαβουλεύσεις με τα αρμόδια υπουργεία, καθώς όπως αναφέρουν πήγες του λιμενικού η βάρκα ήταν εντός τούρκικων υδάτων και όχι στα ελληνικά όπως αναφέρει επανειλημμένα η ΜΚΟ Alarmphone.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η ΜΚΟ ALARMPHONE μάλιστα στην ανάρτηση της έχει και φωτογραφίες μέσα από την βάρκα των μεταναστών.

Η ΜΚΟ επικαλείται πηγές της Τουρκίας που λένε ότι «οι τουρκικές αρχές τους επιβεβαίωσαν ότι έχουν πάρει μετανάστες. Η τελευταία θέση του συγκροτήματος ήταν ξεκάθαρα στα ελληνικά νερά. Οι επιζώντες επιβεβαίωσαν επίσης την επιστροφή τους στην Τουρκία. Καταδικάζουμε αυτές τις συστηματικές πρακτικές μη βοήθειας από τις ελληνικές αρχές».

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr