Ο Βασιλειάδης, η αναδιάρθρωση και οι… βόλτες του Τσίπρα

27

Εδώ και καιρό θα έπρεπε να είχε κατατεθεί στην Βουλή η τροπολογία του υφυπουργού Αθλητισμού, Γ.Βασιλειάδη με την οποία θα μειωθούν οι ομάδες της Super League και αντί για δύο θα υποβιβαστούν τέσσερις στην κατώτερη κατηγορία, την παλιά…Β Εθνική.
Οι δύο υποψήφιες ομάδες να πιουν το πικρό ποτήρι της αναδιάρθρωσης του Βασιλειάδη είναι ο ΟΦΗ και τα Γιάννινα.
Το γεγονός ότι δεν κατατίθεται η τροπολογία δεν είναι τυχαίο. Ούτε αφορά κάποια γραφειοκρατική διαδικασία. Ούτε το …σκέπτονται στην κυβέρνηση μήπως και υπαναχωρήσουν.
Άλλωστε, ο Γ.Βασιλειάδης είναι κάθετος, εδώ και καιρό. Μάλιστα, απειλούσε τις ομάδες της Super League, αλλά και την ΕΠΟ πως αν δεν έδιναν την έγκρισή τους (διότι τυπικά, αλλά και ουσιαστικά χρειάζεται απόφαση της Ομοσπονδίας) αυτομάτως θα απέσυρε τα τηλεοπτικά συμβόλαια 7 ομάδων με την ΕΡΤ και την επόμενη σεζόν …δεν θα ξεκινούσε το πρωτάθλημα αφού οι μισοί σύλλογοι θα έμεναν χωρίς έσοδα.
Ανάμεσα σε αυτές τις ομάδες είναι και ο Παναθηναϊκός του οποίου ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού καλύπτεται από το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την κρατική τηλεόραση.
Παρότι λοιπόν και η Super League (που δεν ήθελε την αναδιάρθρωση), αλλά και η ΕΠΟ επίσπευσαν τις αποφάσεις του και έδωσαν το «πράσινο φως», ο Γ.Βασιλειάδης δεν καταθέτει την τροπολογία στην Βουλή για να προχωρήσει η υπόθεση της αναδιάρθρωσης.
Η απορία λύνεται με το αν κοιτάξει κανείς την …πολιτική επικαιρότητα.
Ο Αλέξης Τσίπρας περιοδεύει αυτές τις μέρες στο Ηράκλειο (την έδρα του ΟΦΗ) και θα πάει την επόμενη εβδομάδα στα Γιάννινα (που επίσης κινδυνεύουν άμεσα με υποβιβασμό, αν ισχύσει η αναδιάρθρωση) και ο Βασιλειάδης δεν θα του έβαζε «νάρκη», με παράγοντες να τρέχουν από πίσω του και οπαδούς να «στήνουν» οδοφράγματα επειδή έπεσε η ομάδα τους…
Γι αυτό θα περιμένει να περάσει και την βόλτα από τα Γιάννινα (7/5), να έχει τελειώσει το πρωτάθλημα και μετά να ανακοινώσει ό,τι είναι να ανακοινώσει.
Την κατάθεση ή την …απόσυρση της τροπολογίας ανάλογα με το πόσο θα πιεστεί από τους τοπικούς φορείς για το καλό του ποδοσφαίρου, των τοπικών κοινωνιών, αλλά κυρίως της…παράταξής του.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr