Ο Βαρουφάκης και η… κακή του ΜέΡΑ25

by Manifesto

Για όσους αγωνιούσαν αν θα παραστεί το ΜέΡΑ25 και ο Γιάνης Βαρουφάκης στην τιμητική εκδήλωση στη μνήμη των δολοφονηθέντων της Μarfin, ας απολαύσουν το λόγο που επικαλέστηκε ο εγνωσμένου κύρους… «κοριός», που ελέω Τσίπρα το 2015 το έπαιξε μάγκας στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Ο λόγος που δεν θα πάει είναι αφενός η «κυβερνητική φιέστα», γιατί βλέπετε ο Βαρουφάκης πάει μόνο σε φιέστες που διοργανώνονται προς τιμήν του, αφετέρου γιατί ως πιστοποιημένος «αντι-μνημονιακός» δεν του πάει να συμμετάσχει σε μια εκδήλωση που κατά βάθος αντιστρατεύεται το… αγωνιστικό φρόνημα των «αγανακτισμένων».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα του, αναφέρει μεταξύ άλλων φαιδρών επιχειρημάτων ότι, η σημερινή κυβέρνηση «εργαλειοποιεί τους τραγικούς νεκρούς της Μarfin όπως και η τότε μνημονιακή κυβέρνηση»! Ούτε λίγο- ούτε πολύ μας υπονοεί ότι, οι «τραγικοί νεκροί» βρέθηκαν τη λάθος ώρα στο λάθος χώρο. Δεν το λέει, αλλά οι λέξεις που χρησιμοποιεί κρύβουν την επιθυμία του να εξισώσει τους νεκρούς της Μarfin με τα θύματα των μνημονίων! Θα μπορούσε μάλιστα κάποιος κακεντρεχής να υποθέσει ότι ο Βαρουφάκης ενδομύχως πιστεύει ότι αν δεν ήταν στη τράπεζα την ώρα που έπεφταν οι μολότοφ θα ζούσαν! Ενώ τα θύματα των μνημονίων δεν είχαν τρόπο διαφυγής!

Για τον Βαρουφάκη και το κόμμα του, ο τραγικός θάνατος των τριών εργαζόμενων δεν προήλθε από τις μολότοφ, αλλά από τα μνημόνια. Οι δολοφόνοι δεν ήθελαν να σκοτώσουν, αλλά να κάψουν τη τράπεζα. Και τέλος πάντων, αν ο Παπανδρέου δεν είχε υπογράψει το μνημόνιο, το πρώτο από τα τρία, οι κουκουλοφόροι δεν θα ξεσπούσαν στη τράπεζα. Προφανώς δεν τα λέει αυτά στην ανακοίνωση του το κόμμα του Βαρουφάκη, αλλά σ’ αυτό το πνεύμα είναι διατυπωμένη. Γιατί αν η ανακοίνωση είχε κάποια ψήγματα σεβασμού προς τα θύματα και καταδίκης προς τους δολοφόνους, δεν θα κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι διαχωρίζει τους νεκρούς ώστε να διχάσει τους ζωντανούς με στόχο να επιβάλει προληπτικό σιωπητήριο στους νέους αγώνες ενάντια στο 5ο μνημόνιο που απεργάζεται!

Και το αποκορύφωμα: Η ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη δηλώνει ότι θρηνεί «όλους τους νεκρούς μας της μνημονιακής δεκαετίας», εκφράζοντας φόβους «για τους νεκρούς που θα φέρει η νέα εξαθλίωση που δρομολογούν»! Ειλικρινά θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε πως σχεδιάζει ο Μητσοτάκης να μας «κάψει» με μολότοφ, αλλά προηγουμένως θα άξιζε να μάθουμε πόσο μας κόστισε η παραμονή του στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με υπασπιστή τον Τσακαλώτο. Ποιος ξέρει, ίσως προσεχώς να προβληθεί στους κινηματογράφους το δεύτερο μέρος της ταινίας ώστε να μάθουμε με ποιο τρόπο η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην «ενσυνείδητη φτωχοποίηση» μας.

Σε κάθε περίπτωση και επειδή εικάζω ότι ο Γαβράς δεν θα επαναλάβει το ίδιο λάθος δεύτερη φορά, φαίνεται ότι ο Βαρουφάκης θα παίζει θέατρο και θα δίνει παραστάσεις, τις οποίες θα σκηνοθετεί και θα πρωταγωνιστεί ο ίδιος και η απύθμενη αυταρέσκειά του. Μέχρι να τον πάρουν στα σοβαρά και να συσταθεί εξεταστική επιτροπή που θα ασχοληθεί με το ρόλο του (όχι του ηθοποιού αλλά του υπουργού) το μοιραίο πρώτο εξάμηνο του 2015.

Χ.Π.Π.

 

 

 

 

 

 

Σχετικα Αρθρα