fbpx

Ο Τσίπρας ξέχασε όσα του χρέωσε ο Γλέζος

by pavlos

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στις 22/02/2015 κατήγγειλε την κυβέρνηση, επειδή είχε «συμβιβαστεί» με την τρόικα.

 

Γράφει ο Αλέξανδρος Διαμάντης

 

Με κάθε… επισημότητα ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε, χθες, στις Βρυξέλλες για να παραστεί στην εκδήλωση μνήμης για τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Μανώλη Γλέζου και στα εγκαίνια της αίθουσας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που πήρε το όνομα του αγωνιστή της δημοκρατίας. Μια κίνηση που προφανώς έχει στόχο το εσωτερικό ακροατήριο αλλά και την πολιτική εκμετάλλευση της απήχησης που έχει στον κόσμο το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να «ξεχνάει» ότι ο Μανώλης Γλέζος δεν ήταν και ο… θερμότερος υποστηρικτής του μετά τα όσα συνέβησαν το 2015. Ακριβώς το αντίθετο ήταν. Ο Μανώλης Γλέζος σε πλείστες περιπτώσεις είχε καταγγείλει την πολιτική του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, ζητώντας «συγγνώμη» (!) από τον ελληνικό λαό επειδή εμπιστεύτηκε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ!

«Ζητώ για πολλοστή φορά συγγνώμη από τον ελληνικό λαό γιατί εμπιστεύτηκα τον Τσίπρα, που βλέπει μόνο την εξουσία», είχε τονίσει το 2016 σε επίσκεψή του σε μπλόκο αγροτών στην Κόρινθο ενώ την ίδια εποχή, σε συνέντευξή του στο Mega, είχε εξαπολύσει βαρύ κατηγορώ εναντίον του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. «Η κυβέρνηση Μαξίμου ούτε έδωσε την εξουσία στον λαό, ούτε έδωσε δουλειά στον κόσμο. Δεν βοήθησε καθόλου τον κόσμο να πιάσει δουλειά» είπε για τον Τσίπρα, εξηγώντας ότι με την εργασία παράγονται αξίες.

Η πλέον ηχηρή παρέμβαση του Μανώλη Γλέζου για τον πρώην πρωθυπουργό είχε έρθει στις 22 Φεβρουαρίου 2015. Με γράμμα του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία είχε «συμβιβαστεί» με την τρόικα. «Η μετονομασία της τρόικας σε θεσμούς, του μνημονίου σε συμφωνία και των δανειστών σε εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση. Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του ελληνικού λαού στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας. Καταργούμε τα μνημόνια και την τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας. Την επομένη των εκλογών με έναν νόμο καταργούμε την τρόικα και τις συνέπειές της. Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη», έγραφε και ζητούσε συγγνώμη «από τον ελληνικό λαό διότι συνήργησα σ’ αυτήν την ψευδαίσθηση»!

Ο ίδιος προσέθετε ότι ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η λευτεριά.

 

Η επίθεση για τις ΗΠΑ και η πρόταση για νέο κόμμα

Δριμεία επίθεση είχε εξαπολύσει ο Μανώλης Γλέζος στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την επίσκεψή του στις ΗΠΑ. «Οταν ο Ελληνας πρωθυπουργός αγωνίζεται για να μειωθεί η ανεργία στις ΗΠΑ, αγοράζοντας τα F-16, τότε η υποταγή της χώρας στις ΗΠΑ είναι όχι μόνο φανερή, αλλά και ολοκληρωτική. Λυπάμαι και οργίζομαι που η ελληνική κυβέρνηση, αντί να αγωνίζεται για την εθνική ανεξαρτησία, διαπραγματεύεται το σε ποιον συμφέρει περισσότερο να την παραδώσει».

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς είχε καλέσει, τότε, τους συντρόφους του να δημιουργήσουν έναν άλλον πολιτικό σχηματισμό. «Η κυβέρνηση Μαξίμου αποφάσισε να οδηγήσει σε εσπευσμένες εκλογές στις 20/9 αγνοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό και δεν συγκάλεσε πλατιά σύσκεψη. Ο στόχος είναι φανερός: η υποταγή στους δανειστές και στην ολιγαρχία», έγραφε ο Μανώλης Γλέζος και συμπλήρωνε: «Υστερα από αυτό καλούνται όλοι οι ιδρυτές ταυ ΣΥΡΙΖΑ και όλοι εκείνοι οι οποίοι δεν θέλουν την επανάληψη ενός νέου Λιβάνου σε ένα μέτωπο αντίστασης, σε μια ενιαία λαϊκή αντιστασιακή συνεργασία για να αποτραπεί η αφαίμαξη του λαού μας και η καταστροφή της χώρας, για να κρίνει ο λαός, ο μόνος αρμόδιος, το μέλλον του».

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα