Ο Τσίπρας στον τόπο του εγκλήματος

175
τσιπρας-tomanifesto.gr
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθεί να ονειρεύεται ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος δεν έχει ακόμα πάρει το μάθημά του. Γι’ αυτό και επέλεξε το Ζάππειο για να παρουσιάσει το αναθεωρημένο «Μένουμε Όρθιοι».

Από που όμως να το πιάσει κανείς; Από το νέο αφήγημα τύπου «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης»; Από τις τελευταίες εικόνες του Ζαππείου όπου βρέθηκε αγκαλιά με τον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο; Και μην θεωρήσει κανείς ότι προτρέχουμε. Αν διάβασε κανείς το «Μένουμε Όρθιοι 1» εύκολα καταλαβαίνει ότι δεν επιδέχεται αναθεώρησης. Μόνο κάψιμο και πάλι από την αρχή. Οπότε; Μικρό το καλάθι για τα όσα θα πει ο Αλέξης Τσίπρας και θα αναλύσουν οι Αχτσιόγλου, Τσακαλώτος και Παππάς.

Βέβαια η επιλογή του χώρου έγινε για άλλους λόγους. Εκτιμά ο πρόεδρος Αλέξης ότι έτσι θα περάσει το μήνυμα πως είναι εν δυνάμει πρωθυπουργός. Και ίσως να μην έχει άδικο προς αυτό. Με το χρόνο βέβαια θα έχει κάποιο πρόβλημα. Γιατί αν ξεχάσει ποτέ ο Έλληνας τα όσα έκανε και τον σταυρώσει πάλι, θα έχουν περάσει πολλές τετραετίες με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη. Οπότε «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι» που λέει και ο λαός. Για να ενισχύσει δε την εικόνα του εν δυνάμει πρωθυπουργού ακούγεται πως δεν θα υπάρχουν πολλά κομματικά στελέχη και οπαδοί αλλά κοινωνικοί φορείς.

Πάντως η σημερινή φιέστα ίσως του επιτρέψει να ξεχάσει για λίγο τους +53 που έχουν γίνει πολλοί περισσότεροι και τον προειδοποιούν να μην τολμήσει αλλαγές κόντρα στο κόμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr