Ο Τσίπρας ομολογεί ότι “πνίγηκε” στις Πρέσπες και υβρίζει τον λαό!

825
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Ο Τσίπρας ομολογεί ότι

ΤΗΝ «μακρινή» Ρώμη διάλεξε ο Α. Τσίπρας, ώστε να ομολογήσει για πρώτη φορά, ότι ηττήθηκε στις εκλογές λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών. Μιλώντας στο φεστιβάλ του Articolo Uno, είπε επί λέξει: «Οι Πρέσπες μας στοίχισαν περισσότερο στο εκλογικό αποτέλεσμα, απ’ ότι οι δύσκολες αποφάσεις για να βγάλουμε τη χώρα από τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής».

Ασυλία Πολάκη: Γιατί ο Τσίπρας τράπηκε σε φυγή; tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseisΑποκαλυπτικό παρασκήνιοΓράφει ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Για πρώτη φορά ο Α. Τσίπρας ομολογεί, ότι η συμφωνία των Πρεσπών ήταν από τους βασικότερους λόγους της 4πλής ήττας που υπέστη. Πιο σημαντικός-κατά τον ίδιο-και από την φορομπηχτική πολιτική του ή από την διάλυση της μεσαίας τάξης. Ως ομολογία είναι ενδιαφέρουσα και εντυπωσιακή. Κυρίως γιατί ομολογεί, ότι πήρε μια απόφαση η οποία παρ’ ότι αφορούσε εθνικό θέμα, ήταν κόντρα στο λαϊκό αίσθημα και στην εθνική συνείδηση της πλειοψηφίας. Και γι αυτό τιμωρήθηκε.
ΕΙΝΑΙ αδιάφορο το γεγονός, ότι με αυτή του την δήλωση ο Α. Τσίπρας «αδειάζει» καταφανώς όλους εκείνους τους συνεργάτες του, οι οποίοι τον είχαν πείσει, ότι οι Πρέσπες όχι μόνο δεν έχουν κόστος, αλλά μπορεί να έχουν και εκλογικό όφελος. Όπως κι εκείνους που του παρουσίαζαν αστείες μετρήσεις, οι οποίες έδειχναν σημαντική …αποδοχή της συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτά αφορούν το παρελθόν και τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ. Τους πολλούς τους ενδιαφέρει, ότι ο τότε πρωθυπουργός τους αγνόησε ή και χλεύασε την λαϊκή βούληση για ένα τόσο σημαντικό και ευαίσθητο ζήτημα. Κι έσπευσε μόνος του να την χαρακτηρίσει «ιστορική», αγνοώντας την επικείμενη «τιμωρία» του, αλλά και το σημαντικότερο: Ότι η Ιστορία θα ασχοληθεί εκτενώς μαζί του, αλλά όχι για το Νόμπελ Ειρήνης.
ΔΕΝ ξεχνιέται εύκολα π.χ., η χαμηλόφωνη συζήτηση που είχε με τον Ε. Μακρόν, όταν του εξηγούσε, ότι όσοι διαφωνούν με την συμφωνία είναι κάποιοι «ανόητοι» και «ακροδεξιοί». Για κακή του τύχη, ο Α. Τσίπρας υπέστη την βαριά ήττα από το εκλογικό σώμα, το οποίο πέταξε εκτός Βουλής το ακροδεξιό μόρφωμα της ΧΑ. Όσο για το «ανόητους», μάλλον επιμένει. Καθώς αμέσως μετά την ομολογία του για τον ρόλο που έπαιξαν οι Πρέσπες στην ήττα του, είπε και το εξής: «Ωστόσο, όχι μόνο δεν μετανιώνουμε για αυτό (σ.σ. τη συμφωνία των Πρεσπών), αλλά είμαστε περήφανοι». Εδώ ο χλευασμός και η υποτίμηση, γίνονται καθαρή ύβρις. Ο Α. Τσίπρας παραμένει «περήφανος» γιατί υπέγραψε μια συμφωνία, η οποία όχι μόνο τον οδήγησε στην ήττα, αλλά ήταν και ομολογημένα πλέον από τον ίδιο, κόντρα στο λαϊκό αίσθημα! Είναι ο ορισμός της ύβρεως και η έμπρακτη αποδοχή, πως ότι έκανε, ήταν απολύτως συνειδητό. Γι αυτό και παραμένει αμετανόητος. Γι αυτό και όσο βρίσκεται σε αυτό το παρατεταμένο «πολιτικό βέρτιγκο», είναι πολιτικά ακίνδυνος.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr