Ο Τσίπρας… επανέρχεται ως φάρσα

1170

Και μόνο η επιλογή του Α. Τσίπρα να γίνει η πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση της «Προοδευτικής Συμμαχίας» στα γραφεία της ανύπαρκτης ΔΗΜΑΡ, δείχνει, ότι «έχει τελειώσει με τον ΣΥΡΙΖΑ». Κι έτσι ο διαθέσιμος υπουργός των ολίγων ημερών Θ. Θεοχαρόπουλος, είχε την ύψιστη τιμή να παίξει το ρόλο του οικοδεσπότη ή του θυρωρού, που ανοίγει με χαρά την πόρτα, για να περάσει το υψηλό πρόσωπο…

Γράφει ο ΗΘΙΚΟΣ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΣ
Η απόφαση του Α. Τσίπρα να «τελειώσει» τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να απαλλαγεί από τα «βαρίδια» (όπως θεωρεί τους παλιούς κομματικούς και σημαντικό μέρος των «53»), θεωρείται ειλημμένη. Ο «χαρούμενος ηττημένος» των εκλογών, προχωρά σε δυο παράλληλες κινήσεις, οι οποίες οδηγούν στον ίδιο στόχο: Στην δημιουργία ενός προσωπαγούς αρχηγικού κόμματος, το οποίο θα «πλατσουρίζει» στα «ρηχά νερά» της θολής σοσιαλδημοκρατίας και του κέντρου.

Στο πλαίσιο αυτό:

1. Δρομολογεί την εκλογή Προέδρου από την βάση, μιμούμενος το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αφού προηγουμένως αλλάξει την ανθρωπογεωγραφία των μελών του κόμματος, τα οποία θα αποτελέσουν και το εκλεκτορικό σώμα. Ο στόχος της εγγραφής 180.000 νέων μελών πριν από το τελευταίο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, υπηρετεί την βασική επιδίωξη του wanna be νέου Α. Παπανδρέου, ο οποίος είχε δικό του κόμμα. Μιμήθηκε την φωνή του, αντέγραψε τις κινήσεις και τις ομιλίες του, υιοθέτησε την ρητορική και τα συνθήματα του και προφανώς τώρα ο Α. Τσίπρας νιώθει έτοιμος να γίνει και πρακτικά ένας «νέος Ανδρέας-ιδιοκτήτης κόμματος».

2. Στέλνει στην «σύνταξη» την πλειοψηφία της παλιάς φρουράς του ΣΥΡΙΖΑ (με εξαίρεση τους Π. Σκουρλέτη και Ν. Φίλη) και δημιουργεί τη νέα ομάδα των «σωματοφυλάκων» του με την συμμετοχή και ορισμένων Πασοκογενών. Οι Ν. Ηλιόπουλος, Ε. Αχτσιόγλου, Δ. Τζανακόπουλος, Κ. Ζαχαριάδης, Ο. Γεροβασίλη, Κ. Νοτοπούλου και Ρ. Σβίγκου, θα συγκροτήσουν την «ομάδα κρούσης» του «νέου Ανδρέα». Μαζί τους θα βρίσκονται, οι Γ. Ραγκούσης, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Ν. Μπίστης, Στ. Τζουμάκας και Π. Παναγιώτου, οι οποίοι θεωρείται ότι «βοήθησαν» στο χτίσιμο της «Προοδευτικής Συμμαχίας».

Η διαφανής πλέον πρόθεση του Α. Τσίπρα να «τελειώσει τον Σύριζα» και «να ανοίξει καινούργιο, δικό του μαγαζί», βρίσκει απέναντι μέρος των «53», αλλά και σύσσωμη την «ομάδα Μπανιά». Η όποια ήταν η «σκληρή τάση» του παλιού ΚΚΕ Εσωτερικού, πάνω στην οποία «πάτησε» για να αναρριχηθεί στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό είναι, ότι μεταξύ όσων διαφωνούν με το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι και οι Α. Φλαμπουράρης, Ν. Βούτσης κ.α. από την λεγόμενη «ιστορική ηγεσία».
Όλα αυτά όμως, μάλλον αφήνουν τον Α. Τσίπρα παγερά αδιάφορο. Προέχει το ατομικό συμφέρον του. Και όπως φαίνεται, δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει ανεκμετάλλευτο το «δώρο του 31,5%». Άλλωστε, στα 45 του έχει γίνει «πατροκτόνος», όχι λίγες φορές.