Ο Τσίπρας απέφυγε να στηρίξει τον «τοξικό» Πολάκη

686
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΟΛΑΚΗΣ

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής που αφορά στην άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη για δύο ξεχωριστές υποθέσεις: τη μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτης Πουλής, αλλά και για την ηχογράφηση της συνομιλίας που είχε με τον Γιάννη Στουρνάρα, εν αγνοία του διοικητή της ΤτΕ.

Ο Παύλος Πολάκης πάλεψε να πείσει τους βουλευτές έχοντας μάλιστα στα χέρια του έναν ολόκληρο πάκο με χαρτιά και χρησιμοποιώντας τις γνωστές πρακτικές του: επίκληση στο συναίσθημα και… μαντινάδες.

Αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι η αλλαγή στάσης του πάλαι ποτέ κολλητού του, Αλέξη Τσίπρα.

Παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες ήθελαν να «βάζει πλάτη» στον πρώην υπουργό και να τον υποστηρίξει τελικά δεν πήρε ποτέ τον λόγο. Μάλιστα μπήκε στην αίθουσα καθυστερημένος και αφού είχε περάσει μεγάλο μέρος της ομιλίας του Παύλου Πολάκη.

Ενδεικτικό της… αλλαγής στο θερμό κλίμα ήταν και η στάση του κατά την διάρκεια της ομιλίας του και το ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν χειροκρότησε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας παρά μόνο στο τέλος όπου την ώρα που η κοινοβουλευτική ομάδα τον χειροκροτούσε θερμά το δικό του χειροκρότημα ήταν εμφανώς… χλιαρό.

Μάλλον ο Αλέξης Τσίπρας έχει πια αρχίσει να καταλαβαίνει ότι ο κ. Πολάκης είναι «τοξικός» όχι μόνο για το κόμμα αλλά και για τον ίδιο.
Την ίδια ώρα στους διαδρόμους της βουλής ακόμα και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι αυτός ακριβώς είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Χρησιμοποιεί την ίδια πρακτική που στο παρελθόν είχε χρησιμοποιήσει σε άλλους στενούς του συνεργάτες ή υπουργούς όπως ο Νίκος Φίλης (σ.σ. τον έδιωξε από το Υπουργείο Παιδείας με αφορμή την ρήξη με την Εκκλησία), ή τον Νίκο Κοτζια (σ.σ. τον έδιωξε από το ΥΠΕΞ για χάρη του Πάνου Καμμένου).
πηγή:parapolitika.gr