Ο θρύλος της δημοσιογραφίας Σέιμουρ Χερς μιλά για τη χρυσή εποχή της δημοσιογραφίας, τον Τραμπ και τα λάθη των αμερικανικών μέσων μαζικής ενημέρωσης σε μια συνέντευξη -ποταμό στην γερμανική Frankfurter Rundschau.

O βραβευμένος με Πούλιτζερ 82χρονος δημοσιογράφος- γεννήθηκε στο Σικάγο το 1937 από γονείς Εβραίους, ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 1959 ως αστυνομικός ρεπόρτερ. Πέρασε από το Associated Press, ενώ το 1968 διετέλεσε υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του δημοκρατικού υποψηφίου για την προεδρία Ευγένιου Μακάρθι. Λίγο αργότερα, οι New York Times τον προσέλαβαν ως ανταποκριτή τους στην Ουάσιγκτον.

Το Νοέμβριο του 1969, πρώτος ο Χερς αποκάλυψε τη μαζική σφαγή που διέπραξαν Αμερικανοί στρατιώτες τον Μάρτιο του 1968 στο βιετναμέζικο χωριό Μάι Λάι. Ο Χερς δεν αποκάλυψε μόνο το μέγεθος της θηριωδίας αλλά και την προσπάθεια του αμερικανικού Πενταγώνου να συγκαλύψει το γεγονός. Το «Μάι Λάι» έδωσε στον Χερς το Πούλιτζερ το 1970 . Δεν σταμάτησε εκεί. Έγραψε για τη CIA και το σκάνδαλο υποκλοπών Γουότεργκειτ του πρώην Πρόεδρου Ρίτσαρντ Νίξον αλλά και τα βασανιστήρια από αμερικανούς στρατιώτες στην φυλακή του Αμπού Γκράιμπ της Βαγδάτης. Και εξακολουθεί να αποκαλύπτει . Στο γραφείο του, λιγότερο από χίλια βήματα από τον Λευκό Οίκο, είναι μονίμως στοιβαγμένα βιβλία, αρχεία και έγγραφα. « Από τη μία πλευρά, ο Τραμπ είναι ότι το καλύτερο που μπορούσε να συμβεί στον κλάδο των εφημερίδων» λέει ο Χερς . «Άτομα που δεν τους αρέσει ο Τραμπ διαβάζουν τις εφημερίδες . Γι ‘αυτό είναι λογικό για τους New York Times να είναι εναντίον του Τραμπ. Αλλά δεν το κάνουν με τον σωστό δρόμο. Θα πρέπει να εστιάσουν περισσότερο στο τι συμβαίνει στην κυβέρνηση: οι καλοί άνθρωποι παντού αντικαθίστανται από κακούς. Οι υπεύθυνοι έχουν αντικατασταθεί από ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πρέπει να εστιάσουν σε αυτές τις ιστορίες αντί να μένουν μόνο στα tweets του Τραμπ.