Ο τοξικός Τσίπρας και ο υπαρχηγός Πολάκης

442
Ο τοξικός Τσίπρας και ο υπαρχηγός Πολάκης tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

ΠΟΛΛΑ high lights είχε η χθεσινή εμφάνιση του Α. Τσίπρα στην Βουλή. Είχε απολογίες («δεν είμαστε κατσαπλιάδες», «δεν μπήκα στο ΕΜΠ με μεταγραφή από τη Βουλγαρία», δεν φταίμε εμείς για τη Novartis-οι ίδιοι εισαγγελείς που έστειλαν την υπόθεση στη Βουλή, οι ίδιοι έκαναν τις αρχειοθετήσεις).

Του ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Είχε αμηχανία (κυρίως όταν πιάστηκε αδιάβαστος για το πως βρέθηκε ο Π. Πικραμένος στο γραφείο του αείμνηστου Κων. Μητσοτάκη ή για αν ο Κ. Μητσοτάκης μπήκε ή όχι σε ελληνικό πανεπιστήμιο). Είχε τα γνωστά ψεύδη (για το άσυλο) και πολλές δίκες προθέσεων (επίσης για το άσυλο). Είχε εντυπωσιακό «προστατευτισμό» για την κα. Θάνου. Αλλά είχε και θράσος. Περισσό θράσος, μεγαλύτερο από το συνηθισμένο του.

ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ στον Π. Πικραμένο, ο οποίος του είχε θυμίσει, ότι βρίσκεται στην Βουλή, «επειδή εσείς με φέρατε» με τη Novartis, επικαλέστηκε δίκην αθώας περιστεράς το …νόμο περί ευθύνης υπουργών. Τον οποίο-όπως είπε-«ξέρετε εμείς τον καταργούμε» με την συνταγματική αναθεώρηση. Εκείνη την στιγμή δίπλα του καθόταν ο Π. Πολάκης. Ο «αψύς» που γελούσε όταν ο Π. Πικραμένος έκλαιγε στην Βουλή και ο «γενναίος» που προ ελάχιστων ημερών, όταν ψηφιζόταν η άρση της ασυλίας του, προσπάθησε-ματαίως-να κρυφτεί, που; Πίσω από το… νόμο περί ευθύνης υπουργών!

ΤΟ ΟΞΥΜΩΡΟΝ, ου μην και αστείον του πράγματος το σχολίασε και ο Κ. Μητσοτάκης. Αλλά ο Α. Τσίπρας σχεδόν ατάραχος. Με την γνωστή άνεση που διαθέτει να ψεύδεται ή να υποκρίνεται. Ή το ακόμα χειρότερο, να διαστρεβλώνει, να το ξέρει, αλλά να δίνει την εντύπωση, πως ο ίδιος έχει πιστέψει την διαστρέβλωση, που μόλις εκστόμισε. Σπάνιο ταλέντο. Το οποίο όμως ήταν και χρήσιμο σε άλλες εποχές. Τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν «άγνωστος» και αδοκίμαστος κι ερχόταν. Τώρα που έφυγε, γιατί «μαυρίστηκε» δις εντός 40 ημερών, αυτή η συμπεριφορά, δεν είναι καθόλου χρήσιμη. Γιατί εκθέτει. Και μάλιστα ανεπανόρθωτα. Αφού-εκτός των άλλων-λειτουργεί και ως «αναδρομικός μεγεθυντικός φακός» για τα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και της προσωπικής συμπεριφοράς του Α. Τσίπρα.

Ε, ΚΑΙ, θα αναρωτηθεί κανείς, «περσινά ξινά σταφύλια» ή «τι έχεις Γιάννη;-Ότι είχα πάντα». Δεν είναι έτσι όμως. Γιατί αυτό το τριήμερο στην Βουλή επιβεβαίωσε, ότι η μόνη αντιπολίτευση που μπορεί να ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ του Α. Τσίπρα, είναι η αντιπολίτευση του διχασμού και του «μπάχαλου». Των fake news, των συνειδητών διαστρεβλώσεων, των ψεμάτων, του θράσους και της τοξικότητας. Στοιχεία από τα οποία, όπως φαίνεται, δεν μπορεί να απαλλαγεί ούτε ο Α. Τσίπρας, ούτε το κόμμα του, το οποίο απέκτησε ως άτυπο υπαρχηγό τον Π. Πολάκη. Όλως τυχαίως ο «αψύς» ήταν και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το τόσο σημαντικό νομοσχέδιο.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr