Ο Θεοδωρικάκος ξηλώνει το παραμάγαζο του ΣΥΡΙΖΑ και η “Αυγή” το γύρισε στο τσάμικο

737
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Ψήφος αποδήμων: Επιτυχία για το πολιτικό σύστημα η συμφωνία

Μιλάνε όλοι, μιλά και η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν “κράτος Θεοδωρικάκου” στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η “Αυγή” που με… πόνο ψυχής διαμαρτύρεται για τη δουλειά που κάνει στο υπουργείο Εσωτερικών ο Τάκης Θεοδωρικάκος, θα έπρεπε να γνωρίζει, τουλάχιστον, δύο πράγματα.

Πρώτον, “διαμαρτυρίες δημάρχων” για την πολιτική που υλοποιεί ο ΥΠΕΣ δεν υπάρχουν, πλην ελαχίστων που είχαν καλομάθει επί ΣΥΡΙΖΑ με τα “παραμάγαζα”, τα “ανύπαρκτα έργα” και τις “γκρίζες” αναθέσεις δεκάδων εκατ. ευρώ.

Δεύτερον, το πρόγραμμα “Φιλόδημος” δεν καταργείται όπως κραυγάζει σε πρωτοσέλιδο της η κομματική Αυγή. Το αντίθετο.

Όπως εξάλλου είπε την Πέμπτη ση Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών απαντώντας σε ερώτηση του Αλ. Χαρίτση- αλλά προφανώς δεν τα… άκουσαν αυτά στο κομματικό έντυπο, αναφορικά με το πρόγραμμα “Φιλόδημος” δεν θα χαθεί ούτε ένα έργο από αυτά που έχουν προγραμματισθεί, καθώς θα ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα που επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών.

Σε άλλο σημείο ο Τάκης Θεοδωρικάκος κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ “για υπογραφή ακάλυπτων επιταγών” αποκαλύπτοντας ότι είχαν ανακοινώσει πρόγραμμα-μαμούθ για έργα στους Δήμους ύψους 1,3 δισ. ευρώ ενώ είχαν εξασφαλίσει μόλις 134 εκατ. ευρώ μέσα από το δάνειο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Παραθέτοντας στοιχεία ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι στην πράξη μόλις 21 έργα έχουν συμβασιοποιηθεί ύψους 30 εκατ. ευρώ. , «η πραγματικότητα είναι ότι σε ένα πρόγραμμα 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ περίπου, όπως αναφέρετε στην ερώτησή σας, πράξη έγιναν είκοσι ένα έργα που έχουν συμβασιοποιηθεί προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ και τα μόνα λεφτά που είχατε διασφαλισμένα ήταν 134 εκατομμύρια ευρώ που προέρχονταν από τον δανεισμό του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Με δύο λόγια, από τα 1,3 δις είχατε διασφαλίσει 134 εκατομμύρια ευρώ. Μοιράζατε υποσχέσεις με ακάλυπτες επιταγές στους δήμους. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και αυτό το κάνατε το προεκλογικό έτος 2018 και στο διάστημα του 2019, διότι γνωρίζατε τι σας περιμένει στις εκλογές, και τις βουλευτικές και τις δημοτικές, και έπρεπε να βρείτε από κάπου να πιαστείτε».
Απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Χαρίτση ότι μένουν στον αέρα 500 έργα ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων και με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για την υπογραφή ενός νέου προγράμματος, με πραγματικά χρήματα, το οποίο θα αφορά πραγματικά έργα.
Εκτίμηση του κ. Θεοδωρικάκου είναι ότι το νέο πρόγραμμα που θα είναι έτοιμο στις αρχές του νέου έτους θα διασφαλίζει την εκτέλεση όλων των έργων και διαβεβαίωσε την εθνική αντιπροσωπεία ότι κανένα έργο δεν θα χαθεί.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογική συντριβή του περασμένου Ιουλίου και η δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται με το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ (βλ. φοροελαφρύνσεις, μείωση ΕΝΦΙΑ, μείωση φορολογίας και ανακούφιση της μεσαίας τάξης), δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση τα (συχνά) κομματικά παραληρήματα εναντίον της κυβέρνησης, ούτε φυσικά την καθημερινή παραγωγή fake news και “αστείων ειδήσεων” από τους μουστερήδες της Κουμουνδούρου.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr