Ο ΣΥΡΙΖΑ (και ο Τσίπρας) καλύπτει τον Παππά με μισές αλήθειες και πολύ λάσπη!

by MANIFESTO

Επιτέλους έσπασαν την σιωπή τους στο ΣΥΡΙΖΑ για να επιβεβαιώσουν πως το σφιχταγκάλιασμα Τσίπρα – Παππά είναι τόσο ισχυρό που οδηγεί και τους δύο στο γκρεμό. Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ παρέχουν πλήρη κάλυψη στον Νίκο Παππά αλλά δεν σχολιάζουν έστω τα περί Λευκού Οίκου που αποκάλυψε ο Χρήστος Καλογρίτσας μέσω μήνυσής του. Από την Κουμουνδούρου επιμένουν πως πρόκειται για μια ιδιωτική αντιπαράθεση και ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορούν τον πρώην κολλητό τους Καλογρίτσα για ψέμματα.

«Ο πανικός της ΝΔ για οικονομία και γαλάζιο παρακράτος έβγαλε από τη ναφθαλίνη τον κ. Καλογρίτσα, Το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο εντόπισε υπαρκτό έργο, στην Ελλάδα μιλά για εικονικό» σχολιάζουν αναφερόμενη στην αντιδικία του επιχειρηματία με λιβανέζικη εταιρεία η οποία φέρεται να συμμετείχε στον διαγωνισμό για τα τηλεοπτικά κανάλια με πλάγιο τρόπο.

Τι λένε: Ο κ. Καλογρίτσας είναι αυτός τον οποίο η ΝΔ αποκαλούσε αναξιόπιστο και απατεώνα που προσπαθεί να πάρει άδεια τηλεοπτικού σταθμού, κάτι που δεν έγινε γιατί τον έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ ο Μητσοτάκης μιλούσε ειρωνικά για τα «βοσκοτόπια» του κ. Καλογρίτσα και τον παρουσίαζε ως αναξιόπιστο, τώρα τον εμφανίζει ως τον πλέον αξιόπιστο και καλεί τους πολίτες να βοσκήσουν στα λιβάδια της αλήθειας του.

Τι δεν λένε: Πως ο Καλογρίτσας κόπηκε όταν υπήρξε εμπλοκή στην χρηματοδότησή του από την λιβανέζικη εταιρεία όπως αποδεικνύεται και από τα email που είδαν το φως της δημοσιότητας. Και πως ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς είναι εκείνοι που έλαβαν την μόνη λογική απόφαση.

Τι λένε: Τι συμβαίνει πραγματικά με την υπόθεση που περιγράφεται; Πρόκειται για μια αστική διαφορά μεταξύ δύο ιδιωτών, δηλαδή για ανεξόφλητο χρέος 3 εκατομμυρίων του κ. Καλογρίτσα σε επιχειρηματικό όμιλο. Ο κ. Καλογρίτσας δεν επιστρέφει χρήματα που του καταβλήθηκαν για υπεργολαβία έργου και τώρα, εκ των υστέρων, ισχυρίζεται ότι τα χρήματα δόθηκαν για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Δικηγόρος του κ. Καλογρίτσα που υποστηρίζει αυτή τη γραμμή, είναι ο Αντρέας Λοβέρδος, που διώκεται για τη Νοβάρτις και του οποίου ο συνεργάτης εμπλέκεται στην υπόθεση του παρακράτους που αποκάλυψε ο κοριός της ΕΥΠ. Ο αντιπερισπασμός, πέρα από φθηνός, είναι εμφανής.

Τι δεν λένε: Πώς υπάρχει η γραπτή ομολογία για το ποσό των 3.000.000 ευρώ από την πλευρά εκείνων που κατέθεσαν το ποσό. Και τα βάζουν με τον Ανδρέα Λοβέρδο επαναφέροντας την σκευωρία Novartis με την οποία επιχείρησαν να καταστρέψουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Τι λένε: Οι ισχυρισμοί του κ. Καλογρίτσα και του συνηγόρου του, κ. Λοβέρδου, για δήθεν εικονικά τιμολόγια 3 εκατ. ευρώ, απορρίφθηκαν από την ελβετική Δικαιοσύνη, που τον υποχρέωσε να καταβάλει τα χρήματα αυτά στη CCC.

Τι δεν λένε: Πως η υπόθεση επιστρέφει στην δικαιοσύνη την απόφαση της οποίας και επιχειρούν να προδικάσουν.

Τι λένε: Παρά τους όψιμους ισχυρισμούς του κ. Καλογρίτσα και του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου για δήθεν εικονικά τιμολόγια και εικονικό έργο, ισχυρισμοί που απορρίπτονται από το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, ο ίδιος ο κ. Καλογρίτσας τον Οκτώβριο του 2016, έναν μήνα δηλαδή μετά που κηρύχθηκε έκπτωτος από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, μέσω της εταιρίας του επιβεβαίωνε τη συμμετοχή του στο κατασκευαστικό έργο ως υπεργολάβος, όπως προκύπτει από email της εταιρίας του προς τη CCC, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στην απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου.

Ο κ. Καλογρίτσας ισχυρίζεται μέσω του κ. Λοβέρδου στη μήνυσή του ότι δήθεν με «εντολή Παππά» δόθηκαν τα 3 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία της εφημερίδας Documento. Η εφημερίδα Documento, όπως προκύπτει, δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2016 από τον κ. Καλογρίτσα. Την περίοδο εκείνη ωστόσο, τα χρήματα αυτά παρέμεναν δεσμευμένα – ως εγγυητική επιστολή για τον διαγωνισμό για τις άδειες – υπέρ του Δημοσίου ως τον Ιανουάριο του 2017. Όταν εντέλει τον Γενάρη του 2017 αποδεσμεύτηκαν τα χρήματα που είχαν καταβάλει οι υποψήφιοι για τον διαγωνισμό σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, μετά την απόφαση του ΣτΕ, άρα και τα 3 εκατ. ευρώ του κ. Καλογρίτσα, εκείνος είχε ήδη αποχωρήσει από την έκδοση της εν λόγω εφημερίδας.

Τι δεν λένε: Βασικά λένε. Υποστηρίζουν πως ο Καλογρίτσας δεν είχε άλλα κεφάλαια για να προχωρήσει στην έκδοση της εφημερίδας. Τα οποία και στην συνέχεια θα μπορούσε να πάρει πίσω μετά την αποδέσμευση των 3.000.000. Δηλαδή μετά από 3-4 μήνες. Διάστημα το οποίο θα μπορούσε να καλύψει ακόμα και με εξάμηνες επιταγές, τακτική διαδεδομένη στην αγορά.

Τι λένε: Επί τέσσερα χρόνια, η ΝΔ υποστήριζε πως ο κ. Καλογρίτσας πήρε δάνεια από την Τράπεζα Αττικής με τη βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ, για να κάνει κανάλι. Τώρα, ξαφνικά, το αφήγημα άλλαξε και υποστηρίζει πως τα πήρε από ιδιώτη; Άρα, τόσα χρόνια έλεγε ψέματα η ΝΔ; Ακόμα και αν δεχθούμε ότι όντως πήρε χρήματα από ιδιώτη, κάτι που είναι αντικείμενο δικαστικής διαμάχης, τότε γιατί είναι μεμπτό αυτό για τη ΝΔ και όχι ότι η εφημερίδα Πρώτο Θέμα χρηματοδοτήθηκε και μάλιστα από την ίδια offshore που χρηματοδοτήθηκε και η εταιρία της συζύγου του Πρωθυπουργού;

Τι δεν λένε: Προχωρούν σε ένα παράλογο άλμα σαν να μην μπορούσε να πάρει χρήματα από διαφορετικές πηγές. Αποκρύπτουν πως η εταιρεία Καλογρίτσα από το 2015 πήρε το 39 δάνεια από την Τράπεζα Αττικής με εξασφαλίσεις «υποσχετικές» έργων αλλά και «χαριστικά» επιτόκια. Η εν λόγω εταιρεία όπως σημειώνεται συμμετείχε και στην ΑΜΚ της Αττικής με 14.295.627,30 ευρώ ενώ ακόμα και η εγγυητική για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες εκδόθηκε από την τράπεζα Αττικής με ενέχυρο τα βοσκοτόπια της Ιθάκης.

Τι λένε: Η ΝΔ κάνει πολιτική αξιοποιώντας όσα αναφέρουν μεταξύ τους κάποιοι αντίδικοι σε αγωγές, τα οποία ως γνωστόν δεν μπορεί να είναι όλα αληθή. Είναι σαν να κάνει πολιτική ο ΣΥΡΙΖΑ με βάση όσα έχει πει σε αγωγή του κάποιος για τον Μητσοτάκη. Έτσι θα γίνει η πολιτική αντιπαράθεση; Αυτά που αποκαλύπτονται για το παρακράτος όμως, δύο μέρες τώρα, δεν είναι ισχυρισμοί σε κάποιες αγωγές αλλά επίσημες καταγραφές της ΕΥΠ που αποδεικνύουν ανατριχιαστικά πράγματα και εμπλοκή υπουργών της ΝΔ στο παρακρατικό κύκλωμα.

Τι δεν λένε: Πως πολύ θα εξυπηρετούσε να μην υπήρχε ούτε το ηχητικό Μιωνή ούτε τα μέηλ Καλογρίτσα που δένουν τον Νίκο Παππά χειροπόδαρα.

«Το σίγουρο είναι πως όταν οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ εντόπισαν ότι ο κ. Καλογρίτσας δεν πληρούσε τους όρους, τον απέκλεισαν από τον διαγωνισμό, διαψεύδοντας τους τότε ισχυρισμούς της ΝΔ για δήθεν «κόκκινο» κανάλι και καναλάρχη. Τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Καλογρίτσα δεν είναι σε θέση να τις γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, ίσως να τις γνωρίζουν καλύτερα τόσο ο οικογενειακός συνέταιρος του και υπουργός, κ. Θεοδωρικάκος, όσο και άλλοι υπουργοί του Κ. Μητσοτάκη» καταλήγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ πετώντας εκ νέου λάσπη στον υπουργό Εσωτερικών μολονότι γνωρίζουν πως ο Τάκης Θεοδωρικάκος δεν έχει καμία σχέση με τον επιχειρηματία ήδη από το 2016 γεγονός που επιβεβαιώνει και η κομματική εφημερίδα Αυγή. .

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα