Ο σχεδιασμός του Μαξίμου για την ψήφο των ομογενών: Επαφές Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς

63
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Ραντεβού Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς Ο σχεδιασμός του Μαξίμου για την ψήφο των ομογενών

Τη Δευτέρα ή την Τρίτη θα ειδοποιηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί, ώστε να ακολουθήσουν οι συναντήσεις την Πέμπτη ή την Παρασκευή για το νομοσχέδιο που θα δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό να ψηφίζουν στον μόνιμο τόπο διαμονής τους.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, «δεν είμαστε τόσο απαισιόδοξοι. Παρά το γεγονός ότι ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια πρόταση, την οποία εμείς τη βρήκαμε εξόχως προβληματική, προσβλητική και αντισυνταγματική -τη χαρακτήρισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός- γιατί υποβιβάζει τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, υποστηρίζοντας πως δεν έχει την ίδια βαρύτητα η ψήφος τους στις εκλογές, πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να αντιληφθεί ότι ήταν κάτι πρόχειρο αυτό που είπε και να έρθει να ξανασυζητήσουμε από την αρχή. Το ΚΙΝΑΛ νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο το θέλει. Το ΚΚΕ έχει επιχειρηματολογήσει από το 1983. Ο κ. Βαρουφάκης το επιθυμεί. Θα συζητήσουμε και με τον κ. Βελόπουλο και θα δούμε. Όταν λέω ότι «ο κ. Βαρουφάκης το επιθυμεί», εννοώ ότι έχει καταθέσει πρόταση. Τώρα, αν είμαστε κοντά ή μακριά, θα το δούμε. Πιστεύω ότι είναι κάτι, στο οποίο το πολιτικό σύστημα πρέπει να υπερβεί μικροκομματικές σκοπιμότητες. Αξίζουν οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό τη δυνατότητα να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους», υπογράμμισε ανακοινώνοντας ότι θα ακολουθήσει η συζήτηση και για τον εκλογικό νόμο, από τον Νοέμβριο και μετά.

«Και είναι κάτι που θέλει μια αρκετή ζύμωση με τα πολιτικά κόμματα, πάντα με γνώμονα αυτό που έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μια κυβέρνηση να μπορεί να σχηματίζεται και να είναι σταθερή με ένα ποσοστό κοντά στο 40%. Αυτό θα είναι ο γνώμονας. Από εκεί και πέρα, θα συζητήσουμε τα μπόνους και ό,τι άλλο χρειάζεται με τα υπόλοιπα κόμματα», δήλωσε ο κ. Πέτσας.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr