Ο Πειραιάς στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ Γεραπετρίτη-Σκυλακάκη-Μώραλη

by news

Σημαντικά ζητήματα για την πόλη του Πειραιά όπως το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων, τα δικαστήρια Πειραιά αλλά και η υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ, συζητήθηκαν κατά τις συναντήσεις που πραγματοποίησε διαδοχικά ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Ειδικότερα, στις χθεσινές (8/4) συναντήσεις του δημάρχου με τους υπουργούς, επιβεβαιώθηκε η δημιουργία του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στον Πειραιά στα παλιά κτήρια του ΣΙΛΟ στο λιμάνι, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου Πειραιά: «Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης πολιτιστικής σημασίας, όχι μόνο για τον Πειραιά και τη χώρα, αλλά και διεθνώς».

Ο κ. Μώραλης ενημερώθηκε και επίσημα για το ζήτημα των δικαστηρίων του Πειραιά και την πρόσφατη απόφαση του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ., με την οποία εγκρίθηκε το ποσό των 81 εκατομμυρίων ευρώ για το έργο αυτό και πλέον αναμένεται ο δημόσιος διαγωνισμός για την επιλογή του χώρου όπου θα ανεγερθεί το Δικαστικό Μέγαρο.

Επίσης, συζητήθηκε το μείζον θέμα της υπογειοποίησης των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Νέο Φάληρο έως το λιμάνι, ένα «έργο πνοής» – όπως αναφέρουν όλοι – για την πόλη, αλλά και για το μεγάλο λιμάνι της χώρας, το οποίο μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ της προγραμματικής περιόδου 2021 – 2027, ώστε να προχωρήσει.

Τέλος, ο δήμαρχος Πειραιά συζήτησε με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών την προοπτική να αντληθεί χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, για την υλοποίηση της ανάπλασης στην Ακτή Θεμιστοκλέους.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε σχετική δήλωση για τη δημιουργία του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων, τόνισε την ιδιαίτερη σημασία του, καθώς όπως είπε, θα αναβαθμίσει πολιτιστικά την πόλη και το λιμάνι, ενώ ανέφερε πως θα προσελκύσει επισκέπτες από όλη την χώρα, αλλά και τουρίστες από όλον τον κόσμο.

Για το ζήτημα του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά ανέφερε πως θα επιλυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα για τον δικαστικό κόσμο, αλλά και τους πολίτες του Πειραιά και τις συναλλαγές και υποθέσεις του.

Ο δήμαρχος Πειραιά μίλησε και για τα πολλαπλά οφέλη που αναμένεται να δημιουργήσει η υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Νέο Φάληρο έως το λιμάνι, ένα έργο που όπως ανέφερε, «αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για εμάς, καθώς θα συμβάλει στην ενοποίηση της πόλης, μειώνοντας την κυκλοφοριακή συμφόρηση που παρατηρείται, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες, διευκολύνοντας την πρόσβαση για χιλιάδες ταξιδιώτες από και προς το λιμάνι του Πειραιά. Επιπλέον, θα απελευθερωθεί μια σημαντική έκταση που θα αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων, αναβαθμίζοντας έτσι την ευρύτερη περιοχή».

Κλείνοντας, ο Γιάννης Μώραλης τόνισε πως «διαρκής στόχος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του Πειραιά, σε όλα τα επίπεδα και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να κινούμαστε, διεκδικώντας πάντα όλα όσα δικαιούνται ο Πειραιάς και οι πολίτες».

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα