Ο Πειραιάς χρημοδοτείται από την ΕΕ για την Ασφάλεια

18
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseisΟ Πειραιάς χρημοδοτείται από την ΕΕ για την Ασφάλεια

Μεταξύ των 20 πόλεων που θα χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκαταλέγεται ο Πειραιάς για καινοτόμα έργα στον τομέα της ασφάλειας, της ψηφιακής τεχνολογίας, του περιβάλλοντος και της ένταξης.

Στον τομέα της Ασφάλειας, ο Πειραιάς, το Τάμπερε της Φινλανδίας και το Τορίνο της Ιταλίας θα λάβουν επιχορηγήσεις για έργα που θα προστατεύουν τους δημόσιους χώρους και θα μειώνουν την ευπάθειά τους, σύμφωνα με το σχέδιο δράσης του 2017 στο πλαίσιο της Ένωσης Ασφάλειας.
Αμέσως μετά από την ανακοίνωση ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σημείωσε ότι «Οι δημόσιοι χώροι μας στοχοποιήθηκαν από τρομοκράτες οι οποίοι τους θεωρούν ευάλωτους και εύκολους στόχους. Η χρηματοδότηση και η ανταλλαγή γνώσεων σε επίπεδο ΕΕ μπορούν να διασφαλίσουν την ασφάλεια ήδη από τον σχεδιασμό, ενώ παραμένουν το επίκεντρο της δημόσιας ζωής στις πόλεις μας. Οι επιχορηγήσεις που προσφέρουμε σήμερα αποτελούν ένα απτό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.».
Η βράβευση του Πειραιά συνεπάγεται για τη δημοτική αρχή ότι θα πρέπει να ιδρύσει τοπικό συμβούλιο για την πρόληψη του εγκλήματος και να δημιουργήσει κέντρo ενιαίας εξυπηρέτησης για θύματα αξιόποινων πράξεων.