Ο πεινασμένος (ΣΥΡΙΖΑ) «αντάρτικο» ονειρεύεται…

by MANIFESTO

Για όσους ονειρεύονται «αντάρτικα» στη Νέα Δημοκρατία, για εκείνους που συμβουλεύονται τον ονειροκρίτη προκειμένου να τα εξηγήσουν, αλλά και γι’ αυτούς που αντί να ασχοληθούν με κάτι περισσότερο παραγωγικό τα διακινούν μέσω κατά τα άλλα «έγκριτων» και «έγκυρων» στηλών, να πούμε ότι είναι βαθιά νυχτωμένοι. Όχι γιατί δεν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, αλλά γιατί οι βουλευτές της διαθέτουν πέραν του ενστίκτου της αυτοσυντήρησης και την λογική να σκεφθούν ότι εκεί που βρίσκονται τους έστειλε ο κόσμος της παράταξης.

Και ο κόσμος αυτής της παράταξης, όπως και η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών ανεξάρτητα κομματικής προέλευσης, έχει άλλες προτεραιότητες να σκεφθεί στο δρόμο για την επιστροφή στην κανονονικότητα. Επιπροσθέτως οι προτεραιότητες του κόσμου είναι πολύ πιο μπροστά από τις φαντασιώσεις όσων κατασκευάζουν μεταμεσονύχτια σενάρια και σε κάθε περίπτωση το τελευταίο που επιθυμούν είναι να βλέπουν «δαναούς» να φέρνουν «δώρα» και να τα μοιράζουν σε κάθε πικραμένο βουλευτή. Συνεπώς και εν προκειμένω οι μεν να μην κάνουν όνειρα ή δε να μη τσιμπάνε γιατί ενίοτε κάποια από αυτά τα όνειρα μετατρέπονται σε εφιάλτες.

Για όσους… δεν κατάλαβαν κρυπτόμενοι πίσω από τη συνείδηση τους, ή έστω επικαλούμενοι το δικαίωμα που τους δίνει η αστική δημοκρατία να την υπονομεύουν συνειδητά, σύντομα θα καταλάβουν ότι ο κόσμος που συχνά επικαλούνται ώστε να πετύχουν το στόχο τους, αφενός δεν βλέπει τα ίδια όνειρα με αυτούς και αφετέρου τον απασχολούν σοβαρότερα ζητήματα από αυτά που συνήθως απασχολούν εκείνους που κάνουν καριέρα στις πλάτες του.

Εν ολίγοις αυτός ο κόσμος που στέλνει τους βουλευτές στη βουλή, δεν τους στέλνει εκεί για να κάνουν «πηγαδάκια» και να λένε τον «πόνο» τους. Ούτε βέβαια για να χαίρουν της εκτίμησης του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι εκεί για να στηρίζουν το έργο της κυβέρνησης, πρωτίστως και να ασκούν κριτική μόνο στην περίπτωση που η κυβέρνηση αποκκλίνει τον προγραμματικών της θέσεων.

Η χώρα έχει Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Ελλάδα έχει κυβέρνηση τη Νέας Δημοκρατία και ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα αποκτήσει και αντιπολίτευση. Προς το παρόν να θεωρούν κάποιοι ότι το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ θα τον ασκούν ορισμένοι βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία είναι τουλάχιστον αφελές.

Χ.Π.Π.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα