Ο Πατούλης «αδειάζει» ΠΟΕ-ΟΤΑ: Δικαίωμα των πολιτών να ζουν σε καθαρές πόλεις

81
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseisΠατούλης: Έτσι θα έρθουν οι επενδύσεις στην Αττική

Με τις ηγεσίες των ομοσπονδιών των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, ΠΟΕ -ΟΤΑ και ΠΟΠ – ΟΤΑ, που έχουν εξαγγείλει και πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις στους δήμους, αντιδρώντας στη δυνατότητα ανάθεσης σε ιδιώτες ανταποδοτικών υπηρεσιών όπως προβλέπει το υπό ψήφιση στη Βουλή, αναπτυξιακό νομοσχέδιο, συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), περιφερειαρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Μετά τη συνάντηση και την επικοινωνία που είχε με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, ο κ. Πατούλης , δήλωσε ότι η ΚΕΔΕ είναι «υπέρ των εργαζομένων μας που δίνουν αγώνα καθημερινά για τις πόλεις μας» . Αλλά και «υπέρ του δικαιώματος των πολιτών να ζουν σε καθαρές λειτουργικές και ασφαλείς πόλεις και να εξυπηρετούνται από τις δημοτικές υπηρεσίες, ή άλλες εναλλακτικές λύσεις όταν το κράτος δεν εξασφαλίζει τον ακριβή αριθμό των εργαζομένων που απαιτούνται στους ΟΤΑ». Όπως είπε, «για μας είναι πρωταρχικός στόχος η εξυπηρέτηση των πολιτών και αυτή είναι ανάγκη να διασφαλιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πάνω από όλα είναι ο πολίτης και δίνουμε προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του κατ’ αρχήν από μόνιμο προσωπικό».

Ο κ. Πατούλης τόνισε επίσης ότι η ΚΕΔΕ υποστηρίζει «το δικαίωμα των Δήμων και των αιρετών Διοικήσεών τους, να αποφασίζουν οι ίδιοι, για τον αριθμό και τις ειδικότητες των εργαζομένων που χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες τους και να διατηρούνται οι πόλεις σε επίπεδα κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα». Και υπενθύμισε ότι διαχρονικά η ΚΕΔΕ έχει ταχθεί για «μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είμαστε στο πλευρό τους και θα παραμείνουμε» τόνισε.

Το ζήτημα των εργαζομένων στους ΟΤΑ είναι θέμα που αφορά αποκλειστικά τους δήμους και τα όργανά τους», σημείωσε.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr