Ο Παπαγγελόπουλος ζητάει και τα ρέστα με αγωγή στη Ράικου

25

Με πρωτοφανείς κινήσεις πανικού αντιδρά ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στα όσα έχει καταθέσει η Ελένη Ράικου εναντίον του στην προανακριτική επιτροπή που διερευνά τη σκευωρία Novartis.

Καθώς, όπως προκύπτει από την κατάθεση Ράικου, η θέση του «Ρασπούτιν» γίνεται όλο και πιο δύσκολη, καταφεύγει στα… δικαστήρια, δηλώνοντας, δια των συνηγόρων του, ότι θα καταθέσει αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση, αφού λάβει αντίγραφο της κατάθεσης.

Οι δικηγόροι του, Δημήτρης Τσοβόλας και Λυδία Τσοβόλα, έξεδωσαν ανακοίνωση η οποία μάλιστα βασίζεται στις… διαρροές από την κατάθεση Ράικου, δηλώνοντας:

«Μόλις λάβουμε την κατάθεση της κας Ράικου από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή της προκαταρκτικής εξέτασης κατά του Δημ. Παπαγγελόπουλου και σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι διαρροές, θα καταθέσουμε αγωγή αποζημίωσης και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία κατά της κυρίας Ελένης Ράικου και κατά παντός άλλου συμμέτοχου για τις εν γνώσει της ψευδείς καταθέσεις της.
Οι αναφορές της αυτές, όπως τουλάχιστον έχουν διαρρεύσει, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με προηγούμενες αναφορές της και αυτό προκύπτει από έγγραφα και από τα αδιαμφησβήτητα γεγονότα.
Πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι οι επιλεκτικές διαρροές καταθέσεων μαρτύρων, πέραν του ότι είναι απαράδεκτες και παράνομες, επιβεβαιώνουν την αρχική μας θέση ότι είναι σαφώς πολιτική η δίωξη του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου».

Εντύπωση προκαλεί πάντως η… σπουδή να ανακοινωθεί η ενδεχόμενη αγωγή, καθώς, όπως άλλωστε αναφέρουν και οι δικηγόροι, δεν έχουν καν ακόμη στα χέρια τους αντίγραφο της κατάθεσης Ράικου και δεν είναι καν βέβαιοι για το αν επιβεβαιωθούν οι διαρροές…