Ο Λιγνάδης αγκαλιά με τους ευρω-ΣΥΡΙΖΑίους

by MANIFESTO

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει βγει στα… κάγκελα για την υπόθεση Λιγνάδη, επικρίνοντας σφόδρα την κυβέρνηση για την επιλογή της, ωστόσο, ο συλληφθείς ηθοποιός όταν ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, ήταν ευπρόσδεκτος στην Κουμουνδούρου.

Μάλιστα, ο κ. Λιγνάδης ήταν προσκεκλημένος σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο ευρωκοινοβούλιο τον Δεκέμβριο του 2019, μιλώντας για την βιωματική διδασκαλία και την εκπαίδευση μέσω του θεάτρου.

Ειδικότερα, στις 11 Δεκεμβρίου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Τέχνη, Πολιτική και Κοινωνία: Όταν οι Καλλιτέχνες Αλλάζουν τον Κόσμο. Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον».

Στην εκδήλωση μετείχαν, μεταξύ άλλων, ο επιφανής μουσικός, ηθοποιός και Καθηγητής στην Ακαδημία του Μονάχου, Γιάννης Ζουγανέλης, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Λάκης Λαζόπουλος, η ηθοποιός Σοφία Μουτίδου και ο – τότε – καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης.

«Στην παρέμβαση του με θέμα την βιωματική διδασκαλία και την εκπαίδευση μέσω του θεάτρου επεσήμανε ότι «όταν συζητάμε για τις έννοιες πολίτης, πολιτισμός και πολιτική πρέπει να σκεφτούμε την σημασία τους». Για τον κ. Λιγνάδη «οποιαδήποτε πράξη γίνεται δημόσια είναι πολιτική πράξη»» έγραφε τότε το επίσημο site του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι προφανές, ως εκ τούτου, ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε εκείνη την περίοδο ο,τιδήποτε για την «σκοτεινή δράση»του κατηγορούμενου και συλληφθέντα Δημ. Λιγνάδη, αλλιώς δεν θα είχε προσκαλέσει τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου σε μια επίσημη εκδήλωσή του. Αλλωστε και όταν ο Δημ. Λιγνάδης, τον Αύγουστο του 2019 τοποθετήθηκε στη θέση αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ – καίτοι προκλήθηκε από την υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη – δεν είχε υποβάλει ένσταση ως προς τον διορισμό του ή ως προς το ήθος του.

Παρά ταύτα, στον πόλεμο που εξαπέλυσε η αξιωματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, με αφορμή το σκάνδαλο Δημήτρη Λιγνάδη, χρησιμοποιήθηκαν όλα τα μέσα: ακόμη και τρικ στις φωτογραφίες για να κατηγορηθεί προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτό συνέβη, χαρακτηριστικά, σε «κομμένη» φωτογραφία που κυκλοφορεί ευρέως στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποδείξουν την υποτιθέμενη στενή φιλική σχέση του συστήματος Μητσοτάκη με τον ηθοποιό Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις σε ανηλίκους.

Η φωτογραφία που χρησιμοποιείται είναι από περυσινή παράσταση στην Επίδαυρο, στην οποία εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την σύζυγό του, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο μέχρι πρότινος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης, η ηθοποιός και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Λυδία Κονιόρδου και άλλοι θεατρικοί παράγοντες. Ο Δημήτρης Λιγνάδης και η Λυδία Κονιόρδου συνεργάστηκαν στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου “Πέρσες”, η οποία ανέβηκε στην Επίδαυρο το καλοκαίρι του 2020.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα