Ο λαϊκισμός (του ΣΥΡΙΖΑ) καλά κρατεί!

250

Συνεχίζει την λαϊκίστικη αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα το τελευταίο… έπος των “συντρόφων” της Κουμουνδούρου ξεχειλίζει από υποκρισία και φαρισαϊσμό.

Εξηγούμαστε: έρχεται η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο υπουργός Εσωτερικών και λύνει τον γόρδιο δεσμό αναφορικά με τις σχολικές καθαρίστριες. Κι ενώ θα περίμενε κανείς να συναινέσουν με την συγκεκριμένη απόφαση που βάζει τέλος στο καθεστώς ομηρίας χιλιάδων εργαζομένων, ζητάνε, σαν κλασικοί συριζαίοι, και τα ρέστα. Για αυτοκριτική ούτε λόγος φυσικά. Υπενθυμίζεται ότι αυτή η ομηρία των καθαριστριών συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί όμως… ανέβηκαν στα κεραμίδια οι συριζαίοι;

Μήπως γιατί με την τροπολογία Θεοδωρικάκου η καθαριότητα των σχολείων περνά στους δήμους και δίνεται τέλος σε ένα άθλιο καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα;

Μήπως γιατί το αναγκαίο προσωπικό θα προσλαμβάνεται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα;

Σε κάθε περίπτωση, με την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών δίνεται, για πρώτη φορά, η δυνατότητα στις σχολικές καθαρίστριες να έχουν αξιοπρεπή δουλειά και με ασφάλεια. Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr