Ο Κούδας στο “γήπεδο” του Ορφανού

58

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Γιώργου Ορφανού όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, από τον πρ. υπουργό της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και “αντάρτη” σε αυτές τις δημοτικές εκλογές.

Ο κ. Ορφανός μιλώντας στα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης είχε προαναγγείλλει μια μεγάλη έκπληξη γεγονός που έκανε, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο κ Κούδας παρά τις επίμονες προσπάθειες πολλών, δεν είχε πεισθεί στο παρελθόν να “κατέβει” στην τοπική αυτοδιοίκηση ή στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Πολλοί συνδέουν την απόφαση του “Μεγαλεξανδρου” στο ποδόσφαιρο με τον ΠΑΟΚ και τον Ιβαν Σαββίδη για τον οποίο σε συνέντευξη το Νοέμβριο του 2017 -στο focus fm και στην Μελίνα Καραπαναγιωτίδου- είχε πει:

“Δυστυχώς ο ΠΑΟΚ έχει κάποιες παθογένειες, τις οποίες γνωρίζω χρόνια και παρότι ο επιχειρηματίας έχει μεγάλο βεληνεκές, αυτό είναι σε κάποιες επιχειρήσεις. Στην ομάδα πρέπει να βάλει ανθρώπους που ξέρουν από ποδόσφαιρο και τον λαό που γέμιζε το γήπεδο. Όταν χάνεται το DNA δεν μπορείς να το μεταβιβάσεις. Πρέπει να ξαναδεί κάποια πράγματα και να θέσει κάποιους όρους… Ερχονται παίκτες οι οποίοι στην πορεία δανείζονται και ενώ στις άλλες ομάδες παίζουν σε εμάς δεν μπόρεσαν. Κάποιος πρέπει να αναλάβει να κάνει ότι κάναμε εμείς. Όχι μόνο στα λόγια, να γίνουν μια οικογένεια. Και εντός αγωνιστικού χώρου και εκτός. Να βοηθάει ο ένας τον άλλον. Σε κάθε ευκαιρία που συναντιόμαστε με τον Ιβάν Σαββίδη του τα λέω αλλά έχει μεγάλη διαφορά να τα ακούει ο ίδιος και να τα εφαρμόζουν οι άλλοι. Ο κ. Σαββίδης δεν έρχεται συχνά αλλά όποτε βρισκόμαστε του τα επισημαίνω, του τα έχω γράψει κιολας…” Σε ερώτηση με τι ασχολείται τα τελευταία χρόνια είχε απαντήσει”Έχω μια βιοτεχνία εδώ και 32 χρόνια με ανδρική και γυναικεία πιτζάμα. Το παλεύουμε και προσπαθούμε να επιβιώσουμε. Έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε…”