Ο κορωνοϊός μπλοκάρει τις Βρυξέλλες

7

Κόκκινος συναγερμός έχει χτυπήσει στις Βρυξέλλες και στα ευρωπαϊκά όργανα, αφού, εκτός από τον Μαργαρίτη Σχοινά, έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό στελέχη, συνεργάτες, διπλωμάτες και μέλη του Συμβουλίου και της Κομισιόν και ευρωπαίοι πολιτικοί που μετείχαν σε διάφορες συνεδριάσεις.

Μετά την τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στις 12 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο, ανακοινώθηκε πως νόσησαν δυο υπουργοί, της Αυστρίας και του Βελγίου – ο Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εξεταστεί έκτοτε.

Ενώ και μετά την τελευταία Σύνοδο έγινε γνωστό ότι νόσησε ο γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που προΐστατο των προπαρασκευαστικών συσκέψεων με τις αποστολές των κρατών μελών.

Τώρα, λοιπόν, που φαίνεται στην πράξη ότι είναι τεράστιος ο αριθμός όσων έχουν εκτεθεί σε κίνδυνο, η γκρίνια αυξάνεται και τα πράγματα δυσκολεύουν για όλες τις διαπραγματεύσεις και συνεδριάσεις όπου συμμετέχουμε, δεδομένου ότι είναι αρκετά τα κράτη – μέλη που επιθυμούν οι συζητήσεις να γίνονται εκ του σύνεγγυς κι όχι ηλεκτρονικά.

Πρώτη εξ αυτών η προεδρεύουσα του Συμβουλίου, η Γερμανία, η οποία, φοβάται πολύ τις διαρροές, θεωρεί πως από μακριά δεν λαμβάνονται αποφάσεις και δεν γίνεται καλό «πουσάρισμα» και «μασάζ» στις χώρες που εμποδίζουν, συνήθως, την ομοφωνία. Στα μεγάλα θέματα, όπως ο προϋπολογισμός της ΕΕ, θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται από κοντά. Φαίνεται όμως ότι μπορεί να επηρεάσει όλο αυτό τις προπαρασκευαστικές συσκέψεις για τα Συμβούλια των υπουργών Εξωτερικών, που αφορούν πολύ την Αθήνα, καθώς εκεί πιέζουμε εμείς για τα ελληνοτουρκικά.

Πηγή: Τα Νέα

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr