Ο Καποδίστριας φέρνει πιο κοντά τη Ρωσία

71
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ενα νέο που συνδυάζει τον πολιτισμό και την κυβέρνηση σας έχω σήμερα – ναι, βεβαίως, έχουμε κι από αυτά. Άκουσα, λοιπόν, ότι προ ολίγων ημερών έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου μια επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή.

Οπως μου αφηγήθηκε η πηγή μου, η επιστολή είναι προσωπική, με πολύ θετικό τόνο και ύφος προς τον Πρωθυπουργό και η αφορμή της είναι η ταινία που ετοιμάζει ο Σμαραγδής για τη ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια και η οποία ήταν σχεδιασμένο να αρχίσει να γυρίζεται το φθινόπωρο.

Ο σκηνοθέτης ζήτησε λοιπόν από τον Πρωθυπουργό, σύμφωνα πάντοτε με όσα μαθαίνω, να υπάρξει μια πολιτιστική γέφυρα με τη Ρωσία για να συμμετάσχει στο πρότζεκτ του – ο Καποδίστριας άλλωστε εκτός από κυβερνήτης της πρώτης Ελληνικής Δημοκρατίας είχε διατελέσει και υπουργός Εξωτερικών της αυτοκρατορικής Ρωσίας.

Μου λένε μάλιστα ότι έχει κάνει ήδη επαφές με άλλα πρόσωπα από την κυβέρνηση, όπως την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον υπουργό Επικράτειας Γιώργο Γεραπετρίτη, για να στηρίξουν το αίτημά του και να κάνουν επαφές με τη Ρωσία για πολιτιστική συνεργασία και ενίσχυση της συγκεκριμένης ταινίας.

από τον Μικροπολιτικό των Νέων

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr