Πώς μπορεί να ξέρει καλύτερα το πόπολο από τον ηγέτη; Εκείνος γνωρίζει και αποφασίζει…

Χθες συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από το δημοψήφισμα-οπερέτα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
7 χρόνια από την ημέρα που ο Τσίπρας ξεγέλασε τον ελληνικό λαό.
7 χρόνια από την ημέρα που ο Τσίπρας πήρε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και το έκανε κομφετί.

Στο γιατί, τώρα, ο Τσίπρας επέλεξε, αυθωρεί και παραχρήμα, να κοροϊδέψει τους πολίτες, πειστική απάντηση μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί.

Και όπως αποδείχθηκε και σε άλλες περιπτώσεις (βλ. Μάτι κ.ά.), έχει ένα θέμα με τις καθαρές εξηγήσεις ο Τσίπρας και κυρίως έχει θέμα με τη συγγνώμη.

Ούτε καν μια συγγνώμη για το κάλπικο, όπως το έκανε, δημοψήφισμα. Το αντίθετο. Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αρθρογραφούν 7 χρόνια μετά απ’ αυτό το άθλιο δημοψήφισμα, όπως στο τέλος της ημέρας το έκανε η κυβέρνηση Τσίπρα, υπέρ αυτής της μαύρης ημέρας: μαύρη για τη χώρα και το κόμμα της αποκαλούμενης «Αριστεράς και προόδου».

Ούτε μια συγγνώμη για το γεγονός ότι ο Τσίπρας πήρε το «Οχι» του δημοψηφίσματος και το βάφτισε, σαν καλόγερος του Μεσαίωνα, «Ναι».

Στην προσπάθειά του δε να δικαιολογήσει τη μεγαλύτερη πολιτική λαθροχειρία που διαπράχθηκε, από συστάσεως ελληνικού κράτους, είπε, με δικά του λόγια, ότι επειδή δεν «κατάλαβε» ο λαός τι ψήφισε, αποφάσισε ο ίδιος να «διορθώσει» αυτό το «λάθος». Αυτό ακριβώς έκανε ο Τσίπρας.

Η συνέχεια, γνωστή. Πήγε στην «περήφανη διαπραγμάτευση των 17 ωρών» και γύρισε στην Ελλάδα φέρνοντας «πεσκέσι» στον λαό το τρίτο και πιο βάρβαρο μνημόνιο των 86 δισ. ευρώ.

Στο ερώτημα αν ήταν αποφασισμένος από την αρχή να ακυρώσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, εφόσον κέρδιζε το «Οχι», η απάντηση που δίνεται από πολιτικούς που έζησαν από κοντά αυτές τις τραγελαφικές καταστάσεις είναι ότι ο Τσίπρας «είχε δεσμευτεί» στον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ότι δεν θα το εφαρμόσει και ότι δεν θα βάλει σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Και είχε δεσμευτεί, προσθέτουμε εμείς, γιατί ο Παυλόπουλος του το έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους: Grexit επί προεδρίας του δεν θα γινόταν ποτέ και αν επέμενε σε κάτι τέτοιο ο Τσίπρας, τότε θα είχαμε για πρώτη φορά παραίτηση Προέδρου της Δημοκρατίας, συνταγματική κρίση, πτώση της κυβέρνησης και πρόωρες εκλογές.

Ομοιότητες
Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου για Παπαγγελόπουλο και Τουλουπάκη «μοιάζει» σε πολλά σημεία του με το βούλευμα εισαγγελέα που τα είχε βρει όλα καλώς καμωμένα για τον πρώην υπουργό του Τσίπρα και την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς. Αυτό υποστηρίζουν νομικοί που διάβασαν το βούλευμα του 5μελούς Δικαστικού Συμβουλίου και στο οποίο «είδαν» πολλές «ομοιότητες» με το βούλευμα Σοφουλάκη.

Ομοιότητες 1
Θυμίζουμε ότι ο εισαγγελέας Ευάγγελος Ζαχαρής ζητούσε με πόρισμά του την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της Τουλουπάκη για σειρά αδικημάτων, ενώ ο εισαγγελέας Λάμπρος Σοφουλάκης ζητούσε με το δικό του πόρισμα την αρχειοθέτηση της δικογραφίας.
Στο ερώτημα τώρα γιατί οι 5 δικαστές δεν έλαβαν υπόψη τους το πόρισμα της Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου (σ.σ.: αρεοπαγίτης, ανακρίτρια της υπόθεσης Novartis), ούτε την εισηγητική πρόταση των περίπου 400 σελίδων της Ελένης Μετσοβίτου-Φλουρή (σ.σ.: αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου) μόνο οι ίδιοι μπορούν να απαντήσουν. Αν ποτέ απαντήσουν…

Η «ομοιότητα» Τσιάρα-Τζανακόπουλου
Εχουν κομματάκι μπερδευτεί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραπομπή του πρώην υπουργού του Τσίπρα, Δ. Παπαγγελόπουλου. Μάλιστα λένε ότι τα «έχει κάνει μούσκεμα» ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφορικά με τη σύγχυση που δημιουργήθηκε για ποια κακουργήματα παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη. Προφανώς νομίζουν ότι τον Τσιάρα τον λένε Τζανακόπουλο, που πήγαινε στον Αρειο Πάγο για «ενημέρωση» σχετικά με την έρευνα για τη Novartis.
Η μόνη ομοιότητα, για να μην μπερδεύονται οι «σύντροφοι» του ΣΥΡΙΖΑ, Τσιάρα-Τζανακόπουλου είναι ότι και οι δύο είναι… καραφλοί. Πέραν αυτού, ουδέν!

Το αντισύριζα μέτωπο καλά κρατεί
Δυσάρεστα είναι τα νέα για τους μουστερήδες της Κουμουνδούρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε όλες τις κυλιόμενες μετρήσεις που γίνονται αυτήν την εποχή, το αντισύριζα μέτωπο όχι μόνο δεν «έχει υποχωρήσει», όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έχει «φουντώσει» για τα καλά. Και πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς με την τοξικότητα, τον λαϊκισμό και τις απειλές που σπέρνουν καθημερινά οι «σύντροφοι» της Κουμουνδούρου εναντίον των πολιτικών αντιπάλων και «εχθρών» τους.
Δυστυχώς για αυτούς και ευτυχώς για τη χώρα, το αντισύριζα κίνημα… ήρθε τον Ιούλη του 2019 για να μείνει.

 

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας “Τo Μanifesto”