Ο γρίφος των δημοτικών σχολείων

27
Pixabay

Για τους παροικούντες του Υπουργείου Παιδείας αποτελεί πια κοινό μυστικό πως το πρόβλημα για το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων είναι αφενός πολιτικό και αφετέρου τεχνικό.

Οι επιστήμονες έχουν δώσει το πράσινο φως, ο Σωτήρης Τσιόδρας εξήγησε γιατί μπορούν να ανοίξουν αλλά η Νίκη Κεραμέως προβληματίζεται. Από την μία έχει τους γονείς οι οποίοι δεν είναι και πολύ θετικοί σε μια τέτοια εξέλιξη. Φάνηκε και στην τελευταία δημοσκόπηση της MRB όπου το ποσοστό εκείνων που δεν θέλουν να ανοίξουν πλησιάζει το 70%.

Από την άλλη δεν έχει… καθαρίστριες! Όσο παράξενο και αν ακούγεται είναι η αλήθεια. Οι περισσότερες σχολικές καθαρίστριες είναι ημιαπασχόλησης και με συγκεκριμένες συμβάσεις. Το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων απαίτησε την “στρατολόγηση” όλων των καθαριστριών με επανατοποθετήσεις έτσι ώστε να εξασφαλιστεί πως θα υπάρχουν καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων. Έτσι αξιοποιήθηκαν και οι καθαρίστριες των δημοτικών.

Και τώρα; Τώρα αδιέξοδο και μάλιστα με έντονες πιέσεις για προσλήψεις από τη νέα περίοδο μόνιμων και πλήρους απασχόλησης καθαριστριών…


Διαβάστε ακόμα: 


 

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr