Ο εμμονικός κύριος Παππάς και η Forthnet

125
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν το βάζει κάτω ο Νίκος Παππάς. Το άλλοτε πουλέν του Αλέξη Τσίπρα σέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω από μια προβληματική υπόθεση η οποία απλά αναδεικνύει τις ιδεοληπτικές εμμονές του πρώην υπουργού. 

Το χειρότερο βέβαια είναι πως από την Κουμουνδούρου δεν παρεμβαίνουν και χρεώνονται τις επιλογές του. Ο λόγος για την υπόθεση της εξαγοράς της Forthnet από την Alter Ego. 

Μετά την συζήτηση στη Βουλή όπου ο ΣΥΡΙΖΑ εκτέθηκε, ο Νίκος Παππάς επανέρχεται με ερώτηση προς τον Άδωνι Γεωργιάδη, χαρακτηρίζοντας μη ικανοποιητικές τις απαντήσεις της κυβέρνησης.

«Πρέπει να διασφαλιστούν το δημόσιο συμφέρον, ο ελεύθερος ανταγωνισμός και οι θέσεις εργασίας ενόψει τις διαφαινόμενης οριστικής συμφωνίας» υποστηρίζει και καλεί εκ νέου την κυβέρνηση να εξετάσει την πρόταση του κόμματός του, «για εξαγορά της Forthnet από την ΕΡΤ ΑΕ έτσι ώστε να αποκομίσει πολλαπλά οφέλη για το δημόσιο συμφέρον».

Τι μας λέει λοιπόν ο Νίκος Παππάς; Η ΕΡΤ να κρατικοποιήσει μια ιδιωτική εταιρεία ώστε να μην την αγοράσει ο μισητός για την Κουμουνδούρου Βαγγέλης Μαρινάκης. Και η απορία που γεννάται είναι γιατί επί ΣΥΡΙΖΑ δεν κρατικοποιήθηκε η ΣΕΚΑΠ αλλά έγιναν τα αδύνατα δυνατά ώστε να την εξαγοράσει (και ορθώς) φιλικά προσκείμενος επιχειρηματίας; Διαγράφοντας μάλιστα και ένα μεγάλο πρόστιμο; Τι έχει αλλάξει σήμερα; Δεν ενδιαφέρει άραγε τον κ. Παππά η διασφάλιση των θέσεων εργασίας; Αυτό δεν είναι το μεγάλο ζητούμενο;

Τίποτα. Απλά του κ. Παππά δεν του αρέσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Και εφευρίσκει δικαιολογίες για να καλύψει τις εμμονές του.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr