Ο Διονύσιος Κυριακόπουλος νέος Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ

86
NΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΕΚΔΔΑ)

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, νέος Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) διορίζεται ο αναπληρωτής συντονιστής του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Κοινωνικής Πολιτικής Διονύσιος Κυριακόπουλος, μετά την αποδοχή της παραίτησης της Ιφιγένειας Καμτσίδου.

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Διονύσιος Κυριακόπουλος είναι Υποψήφιος Διδάκτορας στον Τομέα Διοικητικής Επιστήμης και Δημοσίου Δικαίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στη Ναυτιλιακή Πολιτική (Msc in Marine Policy) στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ της Ουαλίας (Cardiff University of Wales). Επίσης, είναι κάτοχος πτυχίου Α.Ε.Ι. στα Οικονομικά, του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιά.

Από το 2014, είναι Υπεύθυνος Σπουδών και Έρευνας στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Σχεδίασε και υλοποίησε δεκάδες πιστοποιημένα επιμορφωτικά προγράμματα, με στόχο την αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και την προσαρμογή του ανθρώπινου δυναμικού του Δημόσιου Τομέα στις απαιτήσεις μιας ανοικτής, συμμετοχικής και αποτελεσματικής διοίκησης.

Ειδικότερα, στον Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Κοινωνικής Πολιτικής, σχεδίασε επιμορφωτικά προγράμματα για την εξυπηρέτηση δημόσιων πολιτικών και εθνικών προτεραιοτήτων στα πεδία: α)της Υγείας και συγκεκριμένα της ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού στις υπηρεσίες υγείας (όλων των βαθμίδων), β)της Κοινωνικής Ασφάλισης και συγκεκριμένα για τον Ενιαία Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (απονομή συντάξεων, έσοδα κ.λπ.), γ)της Κοινωνικής Πρόνοιας και συγκεκριμένα για την εφαρμογή του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» και δ)της Ισότητας Ευκαιριών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και συγκεκριμένα για την καταπολέμηση του φαινομένου του trafficking και την παιδική προστασία (δικαιώματα του παιδιού).

Τέλος, ο κ. Κυριακόπουλος διαθέτει πλούσια εκπαιδευτική εμπειρία στη ανάπτυξη και διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού και είναι πιστοποιημένος εισηγητής στα μητρώα του ΕΚΔΔΑ και του ΕΟΠΠΕΠ, όπου και διδάσκει σε στελέχη του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα ζητήματα όπως: η δυναμική ομάδων, η οργανωσιακή συμπεριφορά, η ηγεσία και η διαχείριση κρίσεων και συγκρούσεων στο εργασιακό περιβάλλον.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr