Ο Δένδιας χαρακτηρίζει λάθος την τουρκική εισβολή στη Συρία, αλλά ο Κοτζιάς λέει ότι “η κυβέρνηση σιωπά”

24
Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ως μεγάλο λάθος χαρακτήρισε την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, «όπως κάνει αλλεπάλληλα λάθη αυτής της φύσης και μορφής τα τελευταία χρόνια», ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο έλληνας ΥΠΕΞ, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, εκτίμησε ότι η Τουρκία με αυτή της την επιχείρηση ανοίγει ένα μέτωπο το οποίο δεν την ωφελεί.

«Κάνουν πολύ μεγάλο λάθος οι Τούρκοι» ανέφερε ο κ. Δένδιας εξηγώντας ότι «η Τουρκία διαβάζει τον 21ο αιώνα με εγχειρίδιο ανάγνωσης του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα. Και καταλήγει σε λάθος συμπεράσματα και σε λάθος κινήσεις».

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας υποστήριξε ότι επιδίωξη της Τουρκίας είναι να δημιουργήσει μια ζώνη με τη μετακίνηση προσφύγων από τη Συρία και την μετεγκατάστασή τους εκεί, ως ζώνη απέναντι στο κουρδικό στοιχείο.

Παράνομη κίνηση
Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε αυτή την κίνηση «παράνομη», επισημαίνοντας ότι η μετακίνηση μεταναστών πρέπει να υπόκειται σε κάποιες βασικές αρχές: να είναι εθελούσια και αξιοπρεπής.

«Αυτά δεν συμβαίνουν σε αυτή την περίπτωση. Αρα, αυτό που κάνει η Τουρκία είναι αντίθετο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ίδιων των προσφύγων που βρίσκονται στην τουρκική επικράτεια» πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Δένδιας εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το ζήτημα της τουρκικής εισβολής στη Συρία θα συζητηθεί στο Συμβούλιο υπουργών τη Δευτέρα.

Εκτός πραγματικότητας ο ΣΥΡΙΖΑ
Την ίδια ώρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργοί εγκαλούν την κυβέρνηση γιατί δεν “παίρνει θέση”. Όπως… καλή ώρα ο Νίκος Κοτζιάς ο οποίος ισχυρίζεται ότι “η κυβέρνηση σιωπά ακόμη, την ώρα που η ο Ερντογάν θεσμοθετεί το δικαίωμά του να αλλάζει τα σύνορα”.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr