Ο αριστερόστροφος (και πιο επικίνδυνος) φασισμός

by MANIFESTO

Στον Μίκη Θεοδωράκη δεν μπορεί κάποιος παρά ν’ ανάβει κερί για το πνευματικό του έργο και την παρακαταθήκη που αφήνει στην Ελλάδα, μα δεν μπορεί να κάνει το ίδιο για τη συνολική πολιτική διαδρομή του. Λίγο έτσι, λίγο αλλιώς, μέχρι και «Σπίθας» κατέληξε…

του Νίκου Γ. Σακελλαρόπουλου

Αναφέρομαι στον Μίκη Θεοδωράκη επειδή, ανεξαρτήτως άλλων, έχει αφήσει στην πολιτική μας ιστορία φράσεις που σηματοδότησαν εποχές. Όπως το «Καραμανλής ή τανκς» στη μεταπολίτευση ή ότι  «ο πιο επικίνδυνος φασισμός είναι ο αριστερόστροφος», που ανέφερε πριν τρία χρόνια.

Αυτή την τελευταία φράση την ανέσυρε η μνήμη όταν η εφημερίδα που συμπεριφέρεται ως «εκπρόσωπος Τύπου» του Κουφοντίνα και ουσιαστικά αντιπροσωπεύει την πιο ακραία Αριστερή –Ριζοσπαστική έκφανση του ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποίησε τον πρύτανη του ΑΠΘ με δημοσίευμα που είχε τίτλο «Θύελλα για τον καταδότη πρύτανη».

Δηλαδή για τους υπερασπιστές του Κουφοντίνα, ο πρύτανης είναι ένας …χαφιές σαν εκείνους που φορούσαν κουκούλες και πρόδιδαν στους Γερμανούς τους Έλληνες της αντίστασης!!

Ποιο ήταν το παράπτωμα του πρύτανη; Γιατί είναι …καταδότης;

Επειδή εφάρμοσε τον νόμο όταν διαπίστωσε ότι στο ΑΠΘ γίνονταν εγκληματικές πράξεις από τους μπαχαλάκηδες και κάλεσε την αστυνομία. Τελικά από την επέμβαση και τις συλλήψεις διαπιστώθηκε ότι σχεδόν οι μισοί δεν είχαν σχέση με το Πανεπιστήμιο…

Ο ΣΥΡΙΖΑ δια επιφανών στελεχών του, όπως ο Ν. Φίλης που έχει πει ότι θα κάνουν τα πάντα για να μην εφαρμοστεί ο νόμος της ευταξίας στα ΑΕΙ, προχωρά στα σχέδιά του. Να μη μείνει τίποτα όρθιο και ταυτοχρόνως να τρομοκρατηθούν οι αρχές των Πανεπιστημίων, ούτως ώστε να λάβουν το μήνυμα…

Θα μπορούσε κάποιος να πει και για … «φασιστερά», αλλά αρκεί  η ρήση Θεοδωράκη.

Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Είναι κι ότι η Αριστερά κι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θυμούνται σήμερα τι έλεγαν χθες.

Προσέξτε: Στη συζήτηση που έγινε προσφάτως στη Βουλή, επιχειρηματολογούσαν εναντίον της αστυνόμευσης στα ΑΕΙ ισχυριζόμενοι ότι «ο νόμος που υπάρχει  καλύπτει τον πρύτανη, και συνεπώς δεν χρειαζόμαστε την ΕΛ.ΑΣ. μέσα στα ΑΕΙ».

Άρα; Τι έκανε ο πρύτανης για να στοχοποιηθεί τόσο από την Αριστερά; Εφάρμοσε τον …δικό της νόμο! Κάλεσε την ΕΛΑΣ όταν είδε το μπάχαλο και τις καταστροφές.

Εξ αιτίας αυτού, εξ αιτίας της εφαρμογής του νόμου ΣΥΡΙΖΑ, οι Αριστεροί δημοκράτες τον προέγραψαν επειδή προφανώς δεν έκανε τα στραβά μάτια στις λογής λογής σέχτες!

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που δεν ήθελαν και δεν θέλουν την ύπαρξη πραγματικού ασύλου ιδεών μέσα στα ΑΕΙ κι οτιδήποτε κινείται να έχει «κόκκινο» (στην ουσία «κοκκινόμαυρο») πρόσημο. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που αυτοχαρακτηρίζονται …προοδευτικοί ενώ είναι ακραία συντηρητικοί, οπισθοδρομικοί και εκφράζουν πλήρως αυτό που λέει ο Θεοδωράκης: Τον Αριστερόστροφο φασισμό!

Έχω την πεποίθηση ότι η ιδεολογική κατάρρευση των τελών του προηγούμενου αιώνα δεν τους έχει γνωστοποιηθεί ακόμη. Κι εξ αυτού ή άλλων εναλλακτικών λύσεων απέμειναν να συγχέουν την παραβατικότητα με την Αριστεροσύνη. Στη δε λογική τους ο νομιμόφρων είναι… χαφιές!

Δυστυχώς, το δημοσίευμα ήταν μήνυμα προς όλους τους πρυτάνεις. Αν κάνετε ότι ο συνάδελφός σας του ΑΠΘ θα δείτε τις φωτογραφίες σας παντού, με τίτλο «καταδότης»!

Απίστευτο!

Η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βάζουν μυαλό. Οι άνθρωποι που στοχοποίησαν άλλους ως… «γερμανοτσολιάδες», «πουτανάκια των δανειστών» κλπ, τώρα κάνουν το ίδιο ακριβώς. Κι εκτός από τη νέα στοχοποίηση ανθρώπων, επιχειρούν την ενεργοποίηση των κατώτερων και χειρότερων ενστίκτων μιας κάστας ανθρώπων που δείχνουν να μην ελέγχονται….

Η δε νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, πριν το δημοσίευμα  είχε ήδη χαρακτηρίσει τον πρύτανη «δεξιό, εχθρό της δημοκρατίας και της ομαλότητας εντός του ΑΠΘ»….

Κάτι τελευταίο: Είναι ηλίου φαεινότερο ότι πρέπει, χθες, να προστατευθεί ο στοχοποιημένος πρύτανης. Δυστυχώς εκεί έχουμε φτάσει. Να χρειάζεται προστασία από τις ορδές της οπισθοδρόμησης, όποιος εφαρμόζει τον νόμο!

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα