Ο Αλέξης μεταξύ ιμπεριαλισμού και μοναξιάς

198

Αναρωτήθηκε κανείς από μας, πόσα Ολυμπιακά μετάλλια χρειάζονται οι παράγοντες του αθλητισμού προκειμένου να δικαιολογήσουν την παρουσία τους;

Ο Ηλίας Χατζηπαυλης το 1972 κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν θέλω να αδικήσω όλους όσοι κατέχουν διοικητικά πόστα στις αθλητικές ομοσπονδίες, ούτε βέβαια να παραβλέψω την προσφορά τους. Ωστόσο χωρίς το ταλέντο και το μόχθο των αθλητών, δεν θα υπήρχαν.

Προφανώς η συμβολή τους στην ανάπτυξη του αθλητισμού είναι σημαντική, αλλά όπως και να το κάνουμε οι αθλητές φέρνουν τα μετάλλια. Χάρις σ’ αυτούς κάποιοι κάνουν καριέρα, αρκετοί μάλιστα- όπως στην Ιστιοπλοΐα εν προκειμένω- μέσω των Ολυμπιονικών και των πρωταθλητών έχουν… θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Διαβάζοντας την επιστολή του Ολυμπιονίκη της Ιστιοπλοΐας Ηλία Χατζηπαυλή προς τον Πρωθυπουργό και τους αρμοδίους, σχετικά με την απαράδεκτη στάση και συμπεριφορά της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας έναντι του Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη, αισθάνθηκα ντροπή.

Υποθέτω ότι ανάλογο συναίσθημα διακατείχε τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, όταν δημόσια επέκρινε την ενέργεια της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας να στραφεί δικαστικά κατά του Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη.

Πιστεύω ότι ανάλογα θα πράξει και ο Πρωθυπουργός όταν διαβάσει την επιστολή που του έστειλε ο Ηλίας Χατζηπαυλής. Και η απάντηση του θα είναι απολύτως ευθυγραμμισμένη με τις προεκλογικές του εξαγγελίες περί εξυγίανσης και ανανέωσης στις αθλητικές ομοσπονδίες.

«Κλείδωσε ο ανασχηματισμός»!

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν ξέρω αν το μάθατε, αλλά… «κλείδωσε ο ανασχηματισμός» και ο Μητσοτάκης ξέχασε το κλειδί με αποτέλεσμα ο ανασχηματισμός να μη μπορεί να βγεί και να… μείνει κλειδωμένος στο Μαξίμου.

Κατά μια άλλη πληροφορία, τα ΜΜΕ που εδώ και δύο μήνες έχουν… πληροφορίες για τον ανασχηματισμό, ξέχασαν να τις πουν στον Πρωθυπουργό! Κατόπιν τούτου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιμένει τα δελτία ειδήσεων και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και θα… αποφασίσει επί των προτάσεων τους!

Εκτός κι αν ο Πρωθυπουργός ντυθεί Αγκάθα Κρίστι και μετατρέψει το Υπουργικό Συμβούλιο της Παρασκευής σε θρίλερ. Κάτι μεταξύ And Then There Were None και The Mystery of the Blue Train. Τέλος πάντων το πιθανότερο είναι ο ανασχηματισμός να πάει διακοπές και να επιστρέψει μαζί με τους περισσότερους από τους υπουργούς μετά τον 15Αύγουστο.

Ο Αλέξης μεταξύ ιμπεριαλισμού και μοναξιάς

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μαθαίνω ότι ο Αλέξης Τσίπρας βασανίζεται μεταξύ ιμπεριαλισμού και μοναξιάς, για να θυμηθούμε και το σχετικό σύνθημα των συντρόφων του ΚΚΕ εσωτερικού. Σε κάθε περίπτωση αναμένεται να γίνει… του εσωτερικού μια και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει οι γκρίνιες και η αμφισβήτηση.

Ωστόσο το Σούνιο και οι αποδράσεις του αρχηγού, οι οποίες για τις ανάγκες της παράστασης μεταφράζονται σε «περιοδείες» ανά την επικράτεια, ενδεχομένως να αυξήσουν τα χαμηλά επίπεδα αυτοπεποίθησης βελτιώνοντας την γενικότερη εικόνα του τέως.

Σημειώστε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποκλείει, έτσι μου λένε, εκλογικό αιφνιδιασμό το προσεχές διάστημα. Γι αυτό και διστάζει να προχωρήσει σε αλλαγές και «αδειάσματα» πρώην στενών συνεργατών και νυν στενών φίλων του.

Φρονώ, αν και δεν μου πέφτει λόγος, ότι ο Μητσοτάκης κάτι πρέπει να κάνει ώστε να αποκτήσει ενδιαφέρον το παιχνίδι, γιατί σε αντίθετη περίπτωση όπως πάει το πράγμα προβλέπω να παίζει φιλικά με τη δεύτερη ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και να κάνει προετοιμασία με το ΚΙΝΑΛ.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr