Ο αγροδιατροφικός τομέας εκσυγχρονίζεται για να γίνει πιο ανταγωνιστικός

by Manifesto

Αγρότες, αγροτικοί συνεταιρισμοί, ομάδες και οργανώσεις παραγωγών, καθώς και επιχειρήσεις αγροδιατροφής έχουν τη δυνατότητα να εκσυγχρονιστούν, για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στη διεθνή αγορά.

Τη δυνατότητα αυτή παρέχει το Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, στο οποίο συμμετέχει η Τράπεζα Πειραιώς, με συνολικό προϋπολογισμό που ανέρχεται έως του ποσού των 200 εκατ. ευρώ. Η Τράπεζα Πειραιώς έχει ξεκινήσει τη διάθεση των δανειακών προϊόντων, που συνδέονται με το νέο εγγυοδοτικό εργαλείο, στο πλαίσιο του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, για τη χρηματοδότηση αγροτών, συνεταιρισμών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα.

Οι χρηματοδοτήσεις, που ξεκινούν από 10.000 ευρώ και μπορεί να φθάσουν ακόμα και στα 5 εκατ. ευρώ, γίνονται με τη μορφή μακροπροθέσμου δανείου, για την κάλυψη των παγίων δαπανών και των επενδυτικών σχεδίων των επιχειρήσεων, που έχουν ενταχθεί σε δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης ή υλοποιούν συναφείς επενδύσεις, καθώς και με τη μορφή κεφαλαίου κίνησης για δαπάνες που είναι άμεσα συνδεδεμένες με την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου.

Στη χρηματοδότηση των επενδυτικών έργων του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων από Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον χώρο της αγροδιατροφής στην Περιφέρειά μας, αναλύει στο thessalikos.gr, ο κ. Ιωάννης Φουντουλάκης, Περιφερειακός Διευθυντής Θεσσαλίαςτης Τράπεζας Πειραιώς.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα