fbpx

Ντράπηκε και η ντροπή με την… παπαδημούλια φάμπρικα των fake news

by pavlos

Ο Ελληνας αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου έσπευσε να δημοσιοποιήσει ένα πρόγραμμα που δεν είχε εγκριθεί, όπως τουλάχιστον διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της επιτροπής PEGA, με στόχο να συρθεί η χώρα μας στον ρόλο του απολογούμενου.

 

Γράφει ο Τάσος Ευαγγελίου

 

Η αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευτεί μικροκομματικά την υπόθεση των παράνομων λογισμικών που ταλανίζει την Ευρώπη αλλά και χώρες εκτός αυτής, όπως για παράδειγμα οι ΗΠΑ, αποτυπώνεται στην περίπτωση του Δημήτρη Παπαδημούλη και των αναρτήσεών του. Αναρτήσεων που ανάγκασαν τον πρόεδρο της PEGA, της ειδικής επιτροπής που έχει συσταθεί, να απαντήσει και να χαρακτηρίσει τις ενέργειες του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «ντροπή».

Τα όσα διαδραματίστηκαν μέσω twitter, είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στην Κουμουνδούρου, η ηγεσία της οποίας δείχνει να έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να προκαλέσει την αντίδραση της ΕΕ σε βάρος της κυβέρνησης και κατ’ επέκταση της ίδιας της χώρας.

Ηδη δημοσιεύματα και αρθρογραφία στον φίλα προσκείμενο στον ΣΥΡΙΖΑ Τύπο αναδεικνύει τη βασική στόχευση αφού τονίζεται πως αν πάγωνε η β΄ δόση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης τα πράγματα θα άλλαζαν στο πολιτικό σκηνικό. Ουσιαστικά δείχνουν να μην ορρωδούν προ ουδενός και να επιδιώκουν ακόμη και ένα οικονομικό πλήγμα, υπό τη μορφή ποινής, προκειμένου να αποδομήσουν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση συνολικά.

 

Ψευδές αφήγημα

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αντιπρόεδρος στο Ευρωκοινοβούλιο, έσπευσε να δημοσιοποιήσει ένα πρόγραμμα που δεν είχε εγκριθεί, όπως τουλάχιστον διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της επιτροπής PEGA. Στόχος του, να συρθεί η Ελλάδα στον ρόλο του απολογούμενου. Να συντηρηθεί το αφήγημα αναφορικά με τις παρακολουθήσεις και το παράνομο λογισμικό και να επικεντρωθεί η υπόθεση στην Ελλάδα.

Είχε προηγηθεί η επιστολή της επιτροπής PEGA προς τη Europol, με την οποία ζητείται η παρέμβασή της για ελέγχους στις χώρες της ΕΕ. Και ενώ η επιστολή αναφερόταν στις τέσσερις χώρες που έχουν κληθεί λόγω της επιβεβαιωμένης λειτουργίας του παράνομου λογισμικού (που δεν συνδέεται με τις επίσημες ελληνικές αρχές και την ΕΥΠ), ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοινώσεις υποστηρίζοντας πως η επιστολή αφορά την Ελλάδα και τον πρωθυπουργό.

Η περίπτωση Παπαδημούλη αναδεικνύει τις διαδικασίες που ακολουθούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ εντός των Βρυξελλών και των κέντρων αποφάσεων. Η περίπτωση των παρακολουθήσεων δεν είναι η μόνη. Νωπή είναι η υπόθεση με τους 38 μετανάστες και τον δήθεν θάνατο ενός μικρού κοριτσιού και η απέλπιδα προσπάθεια των ευρωβουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταστεί η χώρα μας απολογούμενη. Προσπάθεια που βρήκε στήριξη στο πρόσωπο του Ταγίπ Ερντογάν και των όσων αυτός υποστηρίζει για το ζήτημα των μεταναστών και τη στάση της Ελλάδας.

Οι αναρτήσεις-απαντήσεις του προέδρου της επιτροπής PEGA και η αναφορά του σε προσπάθειες εκμετάλλευσης μιας διαδικασίας για εγχώρια πολιτική αξιοποίηση από την πλευρά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ απλώς επιβεβαιώνει τα γεγονότα. Και δείχνει πως τα όσα γίνονται τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας από την αξιωματική αντιπολίτευση δεν περνούν απαρατήρητα όσο και αν κάποιοι ενδύονται τον μανδύα της δημοκρατικής ευαισθησίας και της προάσπισης των δικαιωμάτων των ανθρώπων.

Tο απίστευτο άδειασμα πάντως δεν πτόησε ούτε τον ευρωβουλευτή ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά, που στοχοποίησε, κατά τη συνήθη τακτική, τον πρόεδρο της PEGA, υποστηρίζοντας με διαρροές ότι «πιέστηκε» κατόπιν παρέμβασης της ΝΔ στο ΕΛΚ, μέλος του οποίου είναι και ο ίδιος, ότι είναι «δεξιός» και μια σειρά άλλων σχετικών αναφορών ανάλογων με αυτές που επικαλείται όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Τα περί ντροπής και συγγνώμης βέβαια που έθεσε προς τον Ελληνα ευρωβουλευτή είναι λέξεις άγνωστες. Αλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε έχει ζητήσει συγγνώμη για οτιδήποτε, έχοντας ενδεχομένως το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς που επιτρέπει, όπως λέει και ο Αλέξης Τσίπρας, να επικαλείται τη φράση «πάμε παρακάτω».

Η τοξικότητα και η πόλωση στον δρόμο προς τις εκλογές αναμένεται να λάβει ακόμη χειρότερη μορφή από όσα σήμερα διαδραματίζονται. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόσο από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ όσο και το καλοκαίρι από το βήμα της Βουλής έχει προειδοποιήσει υπουργούς και στελέχη του κόμματος, τονίζοντας μάλιστα τον περασμένο Ιούλιο ότι «δεν έχουμε ανάγκη από χυδαιότητα και υποκρισία, η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα και ευθυκρισία. Ας διαφυλάξουμε την πολιτική αντιπαράθεση προτού γίνει μακελειό χυδαιότητας».

Και χθες όμως μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της κυβερνώσας παράταξης επισήμανε με έμφαση ότι στον δρόμο προς τις εκλογές «απέναντί μας θα έχουμε πάντα τη διαστρέβλωση, την υπερβολή και τη λάσπη. Δίπλα μας θα έχουμε αμήχανες συμπεριφορές, που θα προκαλούν σύγχυση και θα πριμοδοτούν το πείραμα της αστάθειας και της ακυβερνησίας».

 

Μπαχαλοποίηση

Και είναι δεδομένο πως η αστάθεια, η ακυβερνησία και το χάος εξυπηρετούν την Αριστερά, η οποία επενδύει στην οργή και την αγανάκτηση προκειμένου να επιβεβαιώσει την ύπαρξή της και ενδεχομένως να δημιουργήσει τις αναγκαίες για την επάνοδο στην εξουσία συνθήκες.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός επισήμανε επίσης ότι «πρέπει εγκαίρως να πληροφορηθούν για την παγίδα της απλής αναλογικής. Να αντιληφθούν ότι η πρώτη κάλπη τελικά θα έχει το βάρος της τελικής και ότι δεν θα είναι μία χαλαρή ευκαιρία να σταλούν μηνύματα, αλλά το θεμέλιο των επιλογών τους για το αύριο. Εκείνη που θα δείξει τελικά τι κυβέρνηση επιθυμούν, ώστε με τη δεύτερη ψήφο να εδραιώσουν τη νίκη της, προσφέροντάς της τη δύναμη να κάνει πράξη το πρόγραμμά της. Και αυτός είναι ο στόχος μας».

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα