Novartis: Σε φιάσκο (και) η προσπάθεια του μηχανισμού ΣΥΡΙΖΑ – Ρασπούτιν να εμπλέξουν τον σύζυγο της Ράικου

62

Σε φιάσκο κατέληξε και η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και του παραδικαστικού μηχανισμού Ρασπούτιν να εμπλέξουν τον κ. Λάζαρο Καρνέση, σύζυγο της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου στην υπόθεση Novartis.

Πόρισμα της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) του ΕΟΠΥΥ που διαβιβάστηκε στην προανακριτική επιτροπή επισημαίνει ότι “Από τον έλεγχο που διεξήχθη δεν αποδεικνύεται υπερσυνταγογράφηση ούτε κατευθυνόμενη συνταγογράφηση ,του ιατρού Κ.Λ., για την προαναφερθείσα φαρμακευτική εταιρεία NOVARTIS(HELLAS) ,ούτε τεκμηριώνεται κατευθυνόμενη συνταγογράφηση προς διάφορες άλλες φαρμακευτικές εταιρείες”.

Τα έγγραφα διαβιβάστηκαν στην Βουλή μετά απο αίτημα του κ. Βασίλη Κεγκέρογλου του Κινήματος Αλλαγής και αφορούν ελέγχους που διεξήχθησαν σε εκατοντάδες ιατρούς προκειμένου να διαπιστωθεί εάν λειτουργούσαν υπέρ της Novartis ή άλλων φαρμακοβιομηχανιών.

Το φύλλο ελέγχου για τον σύζυγο της κυρίας Ράικου με ημερομηνία 12.2.2020 επισημαίνει ότι ελέγχθηκε για τα έτη 2013 εως και 2017 και προέκυψε ότι “συνταγογραφούσε σύμφωνα με τους κανόνες αναγράφοντας την δραστική ουσία του φαρμάκου και ποτέ την εμπορική ονομασία”. Τονίζεται δε ότι “Από τον έλεγχο των εμβασμάτων προκύπτει πως ο ιατρός Κ.Λ., έλαβε από τη NOVARTIS , δύο εμβάσματα ,συνολικού ποσού 2.020,00 ευρώ”.

Δείτε τα σχετικά έγγραφα:

Πάντως, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η εισαγγελία Διαφθοράς έστειλε τα συγκεκριμένα έγγραφα στο παρα πέντε της κατάθεσης του τελικού πορίσματος της προανακριτικής. Υπενθυμίζεται ότι πριν απο λίγες εβδομάδες και κατά την διάρκεια της απολογίας του κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου η κυρία Ελένη Τουλουπάκη είχε σπεύσει να στείλει άλλο, άσχετο με την υπόθεση πόρισμα που εμφάνιζε τον κ. Καρνέση να υπερσυνταγογραφεί συμπληρώματα διατροφής επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να πλήξει την αξιοπιστίας της κυρίας Ράικου μέσω της πρόκλησης εντυπώσεων για τον σύζυγό της.

Σε κάθε περίπτωση οι ελεγκτικές αρχές αποφάνθηκαν ότι ο κ. Καρνέσης, σύζυγος της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς δεν παρανόμησε προκειμένου να υποστηρίξει τα συμφέροντα της Νovartis.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Ράικου το 2017 και ενώ ερευνούσε το σκάνδαλο δωροδοκίας ιατρών απο την Novartis, στοχοποιήθηκε απο το σύστημα Ρασπούτιν με αποτέλεσμα να εξαναγκαστεί σε παραίτηση. Μεταξύ άλλων την ενέπλεκαν στην υπόθεση Λιακουνάκου ενώ στην συνέχεια ενέπλεξαν τον σύζυγό της στο σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας.

Η ίδια σε αναφορά που κατέθεσε κατά την αποχώρησή της απο την εισαγγελία Διαφθοράς είχε επισημάνει μεταξύ άλλων ότι ζητά την άμεση αντικατάσταση της, γιατί αρνείται “να μετατραπεί σε “Ιφιγένεια” στο βωμό των συμφερόντων των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών και των μεγάλων συμφερόντων στο χώρο του φαρμάκου, οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, ενόψει των αποκαλύψεων που προφανώς διέρρευσαν και οι οποίες με βεβαιότητα θα τους οδηγούσαν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και ίσως κάποιους από αυτούς στη φυλακή, δεν δίστασαν να σχεδιάσουν την ηθική της εξόντωση, έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποδόμηση της έρευνας της”. Στην ίδια αναφορά έκανε λόγο για σημαντικά ευρήματα των ερευνών και για στοιχεία δωροδοκίας ιατρών δημόσιων νοσοκομείων από ελβετικό λογαριασμό της Novartis.

Καταθέτοντας πρόσφατα στην προανακριτική της Βουλής εξήγησε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος ως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης άσκησε πιέσεις προκειμένου να μετατραπεί η υπόθεση Novartis σε πολιτική σκευωρία απο σκάνδαλο δωροδοκίας ιατρών με αποτέλεσμα το δημόσιο να χάσει την ευκαιρία της απαίτησης αποζημιώσεων απο τον φαρμακευτικό κολοσσό.

πηγή: protothema.gr

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr